Szolnoki bojtáravató

Na ehhez jó gyomor kell és jó étvágy! Nem a galambgyomrú nyápicok étele! Viszont cserébe isteni finom. Mondjuk elkészíteni se két perc! De egyszer az életben érdemes nekiállni! Mondjuk egy szép vasárnap délután, hogy az esti roséfröccs méltó vacsorát kísérjen!

Jó étvágyat! (a fotó csak illusztráció!)

Szolnoki bojtáravató  

Hozzávalók:

1,5 kg sertésborda (ha nincs otthon elég jó húsvágó késed, szeleteltesd föl a hentessel szép vékony, lehetőleg egyenlőő nagyságú szeletekre!)

50 dkg sertésmáj (gourmandok vagy "újragondolók" akár borjúmájjal is készíthetik)

20 dkg szalonna (az eredeti recept zsírszalonnával van, de én húsos szalonnát szoktam használni)

25 dkg zsír (mondom disznószír, nem olaj!!!!)

5 dkg só

kevés bors

5 dkg liszt

10 dkg paprika

10 dkg paradicsom

3 dkg pirospaprika

1 csokor kapor

Elkészítés:

A sertésbordát igyekezzünk egyforma nagyságú szeletekre felvágni. Majd sózzuk, enyhén borsozzuk és végül két-két szelet hús közé egy-egy májszeletet teszünk. Összetűzzük hústűvel (kell hozzá némi gyakorlat!) megtűzdeljük szalonnacsíkokkal és a forró zsírban (tényleg forró legyen, amikor beleteszed a húst!) mindkét oldalát megsütjük. Mielőtt odaégne, kivesszük! Figyeljünk a szalonnára, hogy ne szenesedjen el! A tűzdelt szeletekkel pedig bánjunk óvatosan, nehogy szétessenek!

A visszamaradt zsírból paprikás szaftot készítünk, beleszórjuk az apróra vágott kaprot, a szintén aprított nyers paprikát és paradicsomot és ebben a lében pároljuk készre a húst.

Ezután külön elkészítjük a szalonnával megszórt túrós-tejfölös metéltet, ami mellé tálaljuk a húst.

Szép (és megfelelően nagy!) találótálba tesszük a húsokat, leöntjük a paprikás mártással, körül rakjuk a túrós metélttel, és az egészen finomra vágott kaporral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat!

http://kockasabrosz.blogstar.hu/./pages/kockasabrosz/contents/blog/36700/pics/lead_800x600.jpg
ételek sertéshúsból,magyaros étel,RECEPTEK,szolnoki bojtáravató
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?