Túl lehet lépni a hagyományos pörkölt és gulyás kombón

Itt a tavasz, itt a nyár, itt a bográcsszezon. Ha már mindenki unja a marhapöri meg a gulyásleves egyhangúságát, akkor ajánlunk egy igazi jó, tanyasi ételt, ami bográcsban elkészítve a legfinomabb! 

Tarhonyaleves bográcsban házi füstölt kolbásszal

Hozzávalók:

2- 2,5 kg tarhonya

0,5 kg. (házi) füstölt szalonna

1,5 kg. (házi) füstölt kolbász

3 kg burgonya

1 kg vöröshagyma

0,5 kg. paradicsom

0,5 kg. fehér paprika

őrölt fűszerkömény

fűszerpaprika

zsír

10-12 liter víz

Elkészítése:

1. A szalonnát összevágjuk és zsírjára sütjük. Az apró kockákra összevágott vöröshagymát megpirítjuk pici sóval, majd rászórjuk a tarhonyát, s kicsit azt is átpirítjuk

2. Ezután rászórjuk a pirospaprikát, megkevergetjük, majd beleszórjuk a kockákra összevágott krumplit. Megkevergetjük, majd felöntjük vízzel. Érdemes a szokásosnál sokkal jobban fölönteni, mert a tarhonya eszméletlen sok vizet fölszív, így – ha nem teszel bele elég vizet – a főzés végére leves helyett főzeléket tudsz csak tálalni. Szóval nem elég, ha csak ellepi a víz a cuccot, annál sokkal több kell!

3. Beleszórjuk a sót, a köménymagot, belerakjuk az apróra vágott paradicsomot (ha előtte lehúzod a paradicsom héját, akkor még szebb lesz az étel) és a szintén apróra vágott fehér paprikát is.

4. Ha felforr a leves, lerakjuk takaréklángra, s belerakjuk a kolbász karikákat, majd főzzük, ameddig a krumpli és a tarhonya meg nem puhul.

5. Ne főzzük szét se a krumpplit, se a tarhonyát! Ha fogy a víz, lehet pótolni, de akkor a fűszereket is újra használni kell, kivéve a pirospaprikát. Azt utólag már ne tegyél bele!)

Friss fehérkenyérrel tálaljuk és persze jóféle behűtött száraz fehérborral! 

Sok sikert a főzéshez és utána jó étvágyat!

http://kockasabrosz.blogstar.hu/./pages/kockasabrosz/contents/blog/37985/pics/lead_800x600.jpg
levesek,magyaros étel,RECEPTEK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?