Fennséges reggeli maradékokból és szárazkenyérből

Sokszor marad néhány szeletnyi kenyér, kisebb-nagyobb sajt, sonka, szalonna… Na, ezekből lehet valami a szokottól kissé elérőt alkotni. Például egy vasárnap reggel meglepni veled a családot! Töltött bundáskenyér

A fotó csak illusztráció!

Hozzávalók: (4 személyre)

4 nagyobb szelet kenyér. Vastagabb szeletekre van szükség, nem papírvékonyra!

6 tojás

3 evőkanál 20-25 %-os tejföl

sonka és/vagy bacon és/vagy kolbász kockára vágva

reszelt sajt

három csipetnyi oregano

egy csipetnyi bazsalikom

kedv szerint adhatunk hozzá:

apróra vágott lilahagyma

apróra vágott újhagyma

apróra vágott petrezselyem

kockára vágott gomba

paradicsomot viszont ne tegyünk bele, mert eláztatja!

 

Elkészítés:

1. A kenyérszeleteket kibelezzük, úgy, hogy a kenyérhéja egyben maradjon!

2. A kiszedett maximum a felét apróra morzsoljuk egy tálba.

3. A hat tojást és a tejfölt egyben felverjük, mintha rántottát készítenénk.

4. A felvert tojás keverék felét ráöntjük a morzsolt kenyérre, majd beleöntjük a tálba.

Ezt követően beleöntjük a tálba szintén a kis kockákra vágott sonkát/bacont/kolbászt

Ráöntünk minden egyéb hozzávalót, amit akarunk (hagyma, gomba, petrezselyem, stb…)

Megszórjuk az oregánóval és a bazsalikommal

Végül rászórjuk a reszelt sajtot is.

Ezt az egészet alaposan összekeverjük egy masszává

5. Egy nagy serpenyőben házi zsírt vagy esetleg oliva olajat (de semmiképpen nem napraforgóolajat!) hevítünk.

Amikor elég forró a zsír/oliva, akkor a belüktől megfosztott kenyérhéjakat egymás mellé tesszük a forró zsírba.

6. Ezt követően gyorsan a masszát belekanalazzuk a kenyérhéjakba és egyenletesen eloszlatjuk, hogy minden kenyérhájat megtöltsön.Fogjuk a maradék felvert tojást, és a felével bekenjük a kenyérbélben lévő massza tetejét.

Mire ezzel végzünk, nézzük meg óvatosan felemelve a „kenyérszeleteket, hogy megsült-e már annyira az alja, hogy nagy „lapáttal” alányúlva meg lehessen fordítani.

Amint lehet, fordítsuk meg a kenyérszeleteket, (mindenképpen mielőtt odaégne!) és a megfordított kenyérszeletek tetejét is kenjük meg a maradék tojással.

A végén még 20-30 másodpercre fordítsuk meg újra a kenyérszeleteket, hogy a rákent tojás is megsüljön.

7. Ha megsült mindkét oldala, gyorsan vegyük ki, azonnal a tányérokra szervírozva!

Kovászos uborkával és/vagy friss paradicsommal kínáljuk! (és persze késsel villával lehet enni…)

Sok sikert és jó étvágyat!

http://kockasabrosz.blogstar.hu/./pages/kockasabrosz/contents/blog/38425/pics/lead_800x600.jpg
Húsételek,RECEPTEK,Reggelik,töltött bundáskenyér
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?