Egy gyors, egyszerű, de finom vacsora

A gyerekek imádni fogják. Ráadásul kevés hozzávalóra van szükség és nincs vele sok macera. Egy vasárnap estére, amikor az ebéd után nincs kedvünk hosszasan főzőcskézni, pont jó: tepsiben sült szalonnás-sajtos krumpli.

A fotó illusztráció!

Hozzávalók:

1-1,5 kg. sütnivaló burgonya

20-30 dkg. kis kockára vágott szalonna (vagy bacon)

20 dkg reszelt sajt (ha lehet vegyes, amiben van füstölt sajt is)

5 evőkanál zsemlemorzsa

ízlés szerint só, bors

morzsolt oregano (ha van otthon)

olivaolaj

Elkészítése:

A megpucolt krumplit karikára vágom, és hideg sós vízben elkezdem főzni, és addig főzöm, amíg a víz felforr.

A zsemlemorzsát összekeverem a borssal és a sóval (nem szabad sajnálni a fűszereket)

A burgonyakarikákat egy kiolajozott tepsibe teszem és rászóróm a zsemlemorzsa keveréket. Egy kanállal megkeverem-átforgatom a krumplit, hogy minél több helyre jusson a szemlemorzsa keverékből. 

Rászóróm a fölkockázott szalonnát és meghintem az oregánoval 

Óvatosan meglocsolom olivaolajjal. (ne tocsogjon az olajban!)

Sütőben 200 fokon sütöm 10 percet. (figyeljünk a szalonnára, meg ne égjen!)

10 perc után rászóróm a reszelt sajtot és sütöm tovább még 15-20 percet, addig, amíg szép ropogósra sül a tetején az olvadt sajt. (arra figyelni kel, hogy meg ne égjen a sajt!)

Készen is van.

Tálaljunk hozzá tejfölt (akár petrezselyemmel és némi foghagymával ízesített tejfölt) az ínyencek kedvéért!

Könnyed nyáresti rozé illik hozzá, de nem fröccsként. A fröccsöt utána igyuk ejtőzve a teraszon/kertben/erkélyen.

Sok sikert a sütéshez és jó étvágyat!

http://kockasabrosz.blogstar.hu/./pages/kockasabrosz/contents/blog/39177/pics/lead_800x600.jpg
könnyű recept,RECEPTEK,tepsiben sült szalonnás-sajtos krumpli
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?