Nyári reggelek imádnivaló reggelije

Egyszerű, de zseniális… A paradicsom, a fokhagyma és az olivaolaj eszményi randevúja egy szelet kenyéren. A katalánok „nemzeti” reggelije: a pan tomaca. „Lopjuk” tűlük. Érdemes!

Az egyszerű étel titka a jó lédús paradicsom. Az itthon általában kapható húsos, alig leves paradicsomok nem igazán jók hozzá. Legjobb, az itthon már túlérettnek tartott, puha (és ezért aztán általában már leárazott) paradicsomot venni hozzá. Ha olyan szerencsés vagy, hogy a saját kertedből szeded a paradicsomot, akkor leszedés után egy-két napig hagyd a napon érlelődni…

Hozzávalók:

- néhány kenyérszelet

- érett, lédúsparadicsomok

- pár fokhagymagerezd

- extra szűz olíva olaj

- só

Elkészítése:

1. A kenyérszeleteket jól megpirítjuk. Nem elég csak úgy megkapatni, tényleg jó keményre kell kell pirítani, különben szétmállik majd a kenyér!

2. A pirított kenyérre rádörzsölünk ízlés szerint a fokhagymát (igen, idáig egyszerű fokhagymás pirítós)

3. A megmossuk és félbe vágjuk a paradicsomot, majd a vágott felével a kenyérre tesszük és rányomva a kenyérszeletre szétdözsöljük-szétkenjük a kenyéren a paradicsom levét és húsát.

4. Olíva olajat öntünk a kenyérre és egy kiskanállal egyenletesen elkenjük a szeleten.

5. Megsózzuk.

6. Megesszük és hozzákezdünk a következő szelet elkészítéséhez.

Tea nem igazán illik hozzá, hanem leginkább egy igen laza fűszeres fehérborból készült fröccs.

Sok sikert és jó étvágyat!

Vigyázat! Függőséget okoz!

http://kockasabrosz.blogstar.hu/./pages/kockasabrosz/contents/blog/39598/pics/lead_800x600.jpg
könnyű recept,pan tomaca,RECEPTEK,Reggelik
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?