A napfényes toszkána ízei

Egy könnyed és gyors olaszos nyári étek, amely a forró napokon sem terheli meg a gyomrot: Toszkán szűzérmék.

Hozzávalók:

50-60 dkg. sertésszűz

25 dkg. mozzarella

toszkán fűszerkeverék (oregánó, bazsalikom, majoranna, rozmaring, borsikafű, kakukkfű, zsálya)

só, bors,

olíva olaj

Elkészítése:

1. A húst legalább centi vastag szeletekre vágom (célszerű a húst harántirányban vágni, hogy nagyobbak legyenek a szeletek – úgy mint a baguettet szokás!)

2. Sózom, borsozom a hússzeletek mindkét oldalát (legjobb, ha van só- és borsőrlő, és frissen őrölni rá!) Ne sajnáljuk a fűszert, különben íztelen lesz a hús, vagy elnyomja nagyon a toszkán fűszerkeverék!

3. Egy serpenyőbe olíva olajat öntök, annyit, hogy vékony réteget képezzen a serpenyő alján.

4. A fölforrósított olajban a szűzérmék mindkét oldalát sütöm kb. 40-40 másodpercig (egy percnél tovább még véletlenül se süssük!)

5. Tányérra kirakom a „kérgesített” szeleteket és egy tepsibe beleöntöm azt az olajat, amiben a hús kisült. Amennyiben nagy a tepsi, adok hozzá még olíva olajat, hogy a tepsi alján is vékony réteget képezzen.

6. A szeleteket beleteszem a tepsibe és a tetejüket meghintem toszkán fűszerkeverékkel. (elég erőteljes íze van, úgyhogy ezzel viszont bánjunk óvatosan!)

7. 160 fokra előmelegítem a sütőt, majd a tepsit beteszem (ha lehet alsó-felső sütésre)

8. 10 perc után kinyitom a sütőajtót, kihúzom a tepsités mindegyik szűzérmére ráteszek egy-egy vékony szelet mozzarellát, hogy beborítsa a húst.

9. Visszateszem a sütőbe és sütöm még 10-15 percig. Arra kell figyelni, hogy a sajt a tetején csak megpiruljon, de ne égjen meg!

A kész szűzérméket akár szalmakrumplival is lehet tálalni, de legjobb szerintem görög salátával! És akkor még kovászos uborka sem szükségeltetik mellé… Ha viszont egyszerűt és nagyszerűt akarunk, akkor frissen őrölt borssal, oregánóval fűszerett és olíva olajjal permetezett paradicsomszeletekkel tálaljuk.

Könnyű chiantit töltünk hozzá!

Sok sikert és jó étvágyat!

http://kockasabrosz.blogstar.hu/./pages/kockasabrosz/contents/blog/39628/pics/lead_800x600.jpg
Húsételek,RECEPTEK,toszkán szűzérme
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?