A családi asztal, amelyhez mindenkinek jussa van

2016.02.02.

Ha visszatérhetnének a kockás abroszos idők…

Az asztal körül összegyűlik a család apraja nagyja...

Még a múlt évezredben, valamikor az 1990-es évek közepén jártam néhányszor Torockón. Akkor még nem volt ilyen felkapott hely a Székelykő alatti (két) kis falu, így a rendszerváltás utáni Erdély minden nyomorúsága szemmel látható volt az arra vetődő anyaországi magyarok számára.

Az újragondolt ételektől ments meg Uram minket!

2015.10.16.

Ha egy étteremben vagy csatolt részein (weboldal, facebook, stb...) találkozol az „újragondolt” kifejezéssel, akkor dobj el mindent és hanyatt-homlok menekülj!

Ezek azok a helyek, ahol tisztességesen egy virslit sem tudnak megfőzni, ellenben nagyon trendinek, elegánsnak akarnak tűnni. Ezért aztán ilyesmiket hallhatsz, olvashatsz: „mi nem tömegétkeztetést csinálunk, mi élményt akarunk adni. Ezért csodás új kreálmányaink mellett a hagyományos ételeket is újragondoltuk!”

Ez a valóságban körülbelül annyit jelent, hogy amikor belekóstolsz a kreálmány helyett biztonsági játékként megrendelt gulyáslevesbe, akkor az arcodtól a talpadig mindened összerándul, miközben a gyomrod fénysebességgel akarja visszaküldeni az első falatot. Tágra nyílt, könnyes szemmel, fuldokolva kérdezed a pincért, hogy mi ez az "egyedi ízvilág". A tulajdonos haverja, a bukott amway ügynökből egy nap alatt pincérré képzett ember pedig fennsőbbséges pofát vágva közli, hogy „görögánizsos biotejfölágyon hat hónapig érlelt kézműves kutyaszarral bolondítottuk meg a gulyást”, nem kicsit túlhangsúlyozva a bio és a kézműves szavakat.

Tisztességes, magyaros…

2015.09.16.

„gyömbéres, lime-os, chilis csirkekolbászt ajánlom (noris bucival, ponzu szósszal, "kókuszgolyóval", daikonnal…” Na, szóval… Hát a kedves Mama hogy van?

Totális zavar van a fejekben (persze az is könnyen előfordulhat, hogy csak az enyémben) ami már önmagában is baj, de hogy ezt a totális zűrzavart még a közönségre is hányják… No, az már tényleg nagy baj.

„Elég régóta várom már, hogy végre valaki a sok hamburgeres és texmex után végre tisztességes, magyaros street foodot csináljon. Végre eljött!” 

Ezzel a bombasztikus felütéssel kezdi a sztár gasztroblogger az írását.

Ezeket a cikkeket olvastad már?