Túró, lekvár, fánk – maga az édes menyország

2017.09.22.

A fotó illusztráció!

Ez egy olyan desszert, amit a cukrászdában nem igazán árulnak, otthon kell elkészítened. De figyelned kell rá, hogy neked is jusson belőle! Végtelenül egyszerű, végtelenül gyors és végtelenül finom! Ez a túrófánk

A darabka Adria

2017.07.14.

Bár állítólag szerb eredetű étel, mégsem hiányozhat sehol az étlapról Horvátországban, legyen az egy kis konoba vagy sokcsillagos étterem. És persze nem biztos, hogy az utóbbiban készítik a finomabbat. Ugyanis mindenhol kicsit más: ki így készíti, ki úgy, ki így szereti, ki amúgy. Egyet nem lehet: nem szeretni a csevapot.

Nyári reggelek imádnivaló reggelije

2017.06.24.

Egyszerű, de zseniális… A paradicsom, a fokhagyma és az olivaolaj eszményi randevúja egy szelet kenyéren. A katalánok „nemzeti” reggelije: a pan tomaca. „Lopjuk” tűlük. Érdemes!

Egy gyors, egyszerű, de finom vacsora

2017.06.11.

A gyerekek imádni fogják. Ráadásul kevés hozzávalóra van szükség és nincs vele sok macera. Egy vasárnap estére, amikor az ebéd után nincs kedvünk hosszasan főzőcskézni, pont jó: tepsiben sült szalonnás-sajtos krumpli.

A fotó illusztráció!