Recept! Ritkán kerül az asztalra, pedig finom a pulykahús

2017.06.03.

Ha szárnyas, akkor csirke, vagy tyúk. És leginkább rántott hús formájában. Jó is az persze, alig lehet megunni... De ha mégis, pulykából fejedelmi étket késízhetünk. Nem mellékesen a pulyka kevésbé száraz és sokkal ízesebb hús, mint a csirke! Íme a Szalonnás gombás fűszeres pulykasült:

a fotó csak illusztráció!

Túl lehet lépni a hagyományos pörkölt és gulyás kombón

2017.05.07.

Itt a tavasz, itt a nyár, itt a bográcsszezon. Ha már mindenki unja a marhapöri meg a gulyásleves egyhangúságát, akkor ajánlunk egy igazi jó, tanyasi ételt, ami bográcsban elkészítve a legfinomabb! 

Egyszerű, de nem gyors… viszont mennyei finomság

2017.04.25.

Végtelenül egyszerű recept, ám idejében el kell kezdeni, hogy egy kiadós vacsora váljék belőle. Tavasztól őszig, naplementekor a kertben teraszon vagy erkélyen néhány pohár hűtött fehérborral párosítva. A magyarok mennyországában érezhetjük magunkat… Ez a sült oldalas.

(a fotó csak illusztráció!)

Isteni ízek, olcsón: Vörösboros resztelt borjúmáj

2017.04.05.

Németországban 30 euró egy kiló borjúmáj. Nálunk 3 euró sincs, azaz kb 800 forint. A legolcsóbb húsok egyike. Hogy miért, ki tudja… Mert egyébként elképesztően finom. Gondoljunk csak a böllérmájra… (ó, azok a fröccsös Balaton parti esték… éjszakák… hajnalok…)  

(a fotó csak illusztráció!)

Szolnoki bojtáravató

2017.04.01.

Na ehhez jó gyomor kell és jó étvágy! Nem a galambgyomrú nyápicok étele! Viszont cserébe isteni finom. Mondjuk elkészíteni se két perc! De egyszer az életben érdemes nekiállni! Mondjuk egy szép vasárnap délután, hogy az esti roséfröccs méltó vacsorát kísérjen!

Jó étvágyat! (a fotó csak illusztráció!)