Az újragondolt ételektől ments meg Uram minket!

2015.10.16.

Ha egy étteremben vagy csatolt részein (weboldal, facebook, stb...) találkozol az „újragondolt” kifejezéssel, akkor dobj el mindent és hanyatt-homlok menekülj!

Ezek azok a helyek, ahol tisztességesen egy virslit sem tudnak megfőzni, ellenben nagyon trendinek, elegánsnak akarnak tűnni. Ezért aztán ilyesmiket hallhatsz, olvashatsz: „mi nem tömegétkeztetést csinálunk, mi élményt akarunk adni. Ezért csodás új kreálmányaink mellett a hagyományos ételeket is újragondoltuk!”

Ez a valóságban körülbelül annyit jelent, hogy amikor belekóstolsz a kreálmány helyett biztonsági játékként megrendelt gulyáslevesbe, akkor az arcodtól a talpadig mindened összerándul, miközben a gyomrod fénysebességgel akarja visszaküldeni az első falatot. Tágra nyílt, könnyes szemmel, fuldokolva kérdezed a pincért, hogy mi ez az "egyedi ízvilág". A tulajdonos haverja, a bukott amway ügynökből egy nap alatt pincérré képzett ember pedig fennsőbbséges pofát vágva közli, hogy „görögánizsos biotejfölágyon hat hónapig érlelt kézműves kutyaszarral bolondítottuk meg a gulyást”, nem kicsit túlhangsúlyozva a bio és a kézműves szavakat.

Ezeket a cikkeket olvastad már?