Van saját recepted?

Az újragondolt ételektől ments meg Uram minket!

Az újragondolt ételektől ments meg Uram minket!

Ha egy étteremben vagy csatolt részein (weboldal, facebook, stb...) találkozol az „újragondolt” kifejezéssel, akkor dobj el mindent és hanyatt-homlok menekülj!

Ezek azok a helyek, ahol tisztességesen egy virslit sem tudnak megfőzni, ellenben nagyon trendinek, elegánsnak akarnak tűnni. Ezért aztán ilyesmiket hallhatsz, olvashatsz: „mi nem tömegétkeztetést csinálunk, mi élményt akarunk adni. Ezért csodás új kreálmányaink mellett a hagyományos ételeket is újragondoltuk!”

Ez a valóságban körülbelül annyit jelent, hogy amikor belekóstolsz a kreálmány helyett biztonsági játékként megrendelt gulyáslevesbe, akkor az arcodtól a talpadig mindened összerándul, miközben a gyomrod fénysebességgel akarja visszaküldeni az első falatot. Tágra nyílt, könnyes szemmel, fuldokolva kérdezed a pincért, hogy mi ez az "egyedi ízvilág". A tulajdonos haverja, a bukott amway ügynökből egy nap alatt pincérré képzett ember pedig fennsőbbséges pofát vágva közli, hogy „görögánizsos biotejfölágyon hat hónapig érlelt kézműves kutyaszarral bolondítottuk meg a gulyást”, nem kicsit túlhangsúlyozva a bio és a kézműves szavakat.

A mondat végére már nem csak a szemed úszik könnyben, hanem patakokban folyik rólad az izzadság is, mert a gyomrod nem csak felül, hanem alul is fénysebességgel akar megszabadulni a rettenettől, amit leküldtél neki.

Rosszabb már csak akkor lesz, amikor folytatja: „a mi gulyásunk azért is újragondolt, mert a nehéz és egészségtelen marhahús helyett, mert kérem angol tudósok kimutatták, hogy a marhahús halált okoz, mi struccvádlit rakunk a levesbe. Inasságában hasonló a marhához, az íze egyedi, és ráadásul nem is halálos” – magyarázza az amway-ügynökből lett pincér, aki, mint ebből is látható, a táplálkozástudományok doktorává is vált, egy nap alatt.

Ekkor már átfut a fejeden a gondolat, hogy talán végrendelkezni kellett volna, mert az összes sejted robbanásközeli állapotba került, de a pincér nem kegyelmez: „és hát kérem, mi krumplit se teszünk a gulyásba. Nem csak azért mert az már olyan snássz, hanem mert nagyon ártalmas, gondoljon csak az üzlettárs úr, izé, a vendég úr, arra, hogy milyen egészségtelen a mekkdonálcos sültkrumpli. Szóval a főséfünk természetesen ezt is újragondolta és mi kézzel készített kis tofukockákkal töltjük meg a gulyást. A paprikát és a hagymát természetesen mellőzzük, mert az olyan szocreál a tulajdonos úr szerint, ezek helyett is természetes kézműves bioalapanyagokat használunk. Így már ugye érthető, hogy egy snássz gulyással szemben a miénk miért kerül 5900 forintba adagonként!” – zárja önelégült mosollyal a pincér a monológját.

Kenyeret! – hörgöd az utolsó leheleteddel. A pincér rosszallóan nézve szól: nnnna, aaaaaz kérem nálunk nincs! Mi nem akarjuk megölni a tudnivalóan egészségtelen kenyérrel a kedves vevőinket, akarom mondani a kedves vendégeinket! Kenyeret mi kérem, nem tartunk! Ide kenyér be nem teheti a lábát, ezt megmondta a tulajdonos úr is! Kenyér helyett természetesen javasolhatok valami újragondolt kísérő falatunkat, így nevezzük mi, amit kenyér helyett adunk, például arábiai tönkölybúzából és ázsiai szárított tengeri hínárból készült, sokmagvas zöldfüves biolepényünket…”

Ekkora már újragondoltad a léted és miután lepergett előtted az életed filmje, eszmélve az egy falat okozta kábulatból az utolsó erőddel, félrelökve az amway ügynököt, kitörsz az étteremből, ahol újragondolták az ételeket…

Egyél tisztességes magyar ételeket, nem kell azt újragondolni! Jó az úgy neked is, ahogy édesanyád, nagymamád, dédanyád főzte!

|
https://kockasabrosz.blogstar.hu/./pages/kockasabrosz/contents/blog/21717/pics/lead_800x600.jpg
étterem,gulyás,KOCKÁS ABROSZ,pincér,újragondolt
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?