Van saját recepted?

Font - Irsai Olivér 2015

Font - Irsai Olivér 2015

Font Irsai Olivér 2015

Már amikor a szép színű bort a pohárba töltöttem, megcsapott az illata. Hm… Nem csak karakteres, de kifejezetten jó illat volt. Behűtve, ahogy kell, a pohárból még inkább áradt felém a kellemes, friss illat. Ez sokat ígért.

A bor, annak ellenére, hogy 2015-ös volt, tényleg nagyon frissnek és üdének tűnt. Az íze viszont elmaradt attól, amit az illata ígért. Számomra ez egy nagyon egyszerű, egyízű bor. A lecsengése pedig még tovább rontotta az összképet. Nagyon rövid és nagyon jellegtelen lecsengése van. Talán mégsem volt elég friss már.

Másnap megpróbáltam nem önmagában inni, hanem egy tartalmas, elég zsíros ebéd mellé. Na, így már sokkal jobb volt. Itatta magát a gombás, kolbászos ételre. A bor is komplexebbnek tűnt ízvilágában így, mint önmagában.

Étellel párosítva sokkal jobb...

Én azt javallom, hogy ha kezünkbe akad Font 2015-ös Irsai Olivérje és nincs jobb bor elérhető közelségben, akkor ne habozzunk kinyitni, de semmiképp ne önmagában igyuk, hanem egy karakteres étel kísérőjeként, ami kihozza a bor zamatait.

Értékelés:

Illat: 4/5

Íz: 2/5

Lecsengés: 2/5

Étellel párosítva: 3/5

Összességében: 11/20

Az áráról, így az ár-érték arányról, nem tudok nyilatkozni. A bort a Borháló vecsési üzletében ajándékba kaptam a 10 ezer forint fölötti vásárlásért.


Nem vagyok borász, sem sommelier.

Nem tudok szakmaiul beszélni fajtajellegről, tanninokról, szalma illatról, földes jegyekről és áradó gyümölcsös összhatásról…

Viszont életemben elég sok bort ittam, kóstoltam. Kialakult egy ízlésvilágom, van összehasonlítási alapom és eszerint értékelem, osztályozom - a saját szempontrendszerem szerint - a borokat. 

|
https://kockasabrosz.blogstar.hu/./pages/kockasabrosz/contents/blog/31559/pics/lead_800x600.jpg
BOROKRÓL,font irsai olivér 2015
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?