Van saját recepted?

Laci te, hallod-e, itt a Lacipecsenye

Laci te, hallod-e, itt a Lacipecsenye

(a fotó illusztráció!)

A lacipecsenye egy egyszerű, kevés hozzávalóból elkészíthető, igazi magyaros étel, amely lassan-lassan sajnos feledésbe merül a "nagy kulináris magyar gasztroforradalomban". Kár lenne érte! Isteni finom!

Hozzávalók:

1 kg. jobbfajta sertéshús

5 evőkanál zsír

1 nagyobb fej vöröshagyma

6 gerezd fokhagyma

2 teáskanál fűszerpaprika (aki szereti a finoman csípős ízt, az egy fél teáskanál csípőst keverjen hozzá)

só, bors

Elkészítés:

A szép, vékonyabb szeletekre vágott hús (nem klopfolunk!) mindkét oldalát frissen őrölt sóval és borssal megszórom.

Megolvasztom a zsír kétharmadát, majd a tűzről levéve hozzákeverem a piros paprikát, majd hozzáadom a zúzott fokhagyma kétharmadát és újra párolom egy alacsonyabb hőfokon egy-két percig.

Ha van időnk másnapig várni, akkor ebbe a pácba belerakjuk a húsokat, úgy, hogy a húsok mindkét oldalán legyen pác és az edényt lefedve berakom a hűtőbe egy napra. (Természetesen ez nem kötelező, lehet csinálni azonnal is, de így jobban beívódnak a hús rostjai közé az ízanyagok.)

Másnap, a hűtőből kivéve hagyom a szobahőmérsékleten egy-két órát a húst, hogy ne legyen hűtőhideg

A maradék zsírt megolvasztjuk, majd megpároljuk benne az apróra vágott vöröshagymát és a maradék passzírozott fokhagymát.

Ezt átöntöm egy olyan tepsibe, amelyben egymás mellett elférnek a szelet húsok.

Miután a hagymás zsírt beleöntöttem a tepsibe, ráteszem a bepácolt hússzeleteket. A pácoló edényben maradt pácanyaggal megkenem még a húst.

A 180 fokra előmelegített sütőben elkezdem sütni a húst. kb. 8 perc után megfordítom és tovább sütöm 5-8 percig.

Petrezselymes krumplival és roppanós kovászos uborkával tálalom. Mellé én egy jól behűtött száraz Chardonnay-t ajánlok.

Sok sikert az alkotáshoz, utána pedig jó étvágyat! 

|
https://kockasabrosz.blogstar.hu/./pages/kockasabrosz/contents/blog/43710/pics/lead_800x600.jpg
ételek sertéshúsból,Húsételek,könnyű recept,lacipecsenye,magyaros étel,RECEPTEK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?