Van saját recepted?

Hús hagymaágyon. Azaz hagyma és hús és nem is kell ennél több…

Hús hagymaágyon. Azaz hagyma és hús és nem is kell ennél több…
Könnyű
16-30 perc
4 fő
101-300 Forint

Van, amikor nem akarunk sokat bíbelődni az étel elkészítésével, és a sok hozzávalóval. Na ilyenkor jön jól ez a recept. Hagyma (csakis valódi makói!) szép hússzeletek, só, bors és már mehet is a sütőbe… Ez a combszeletek hagymaágyon.

Hozzávalók:

8 szép, maximum centi vastagságú sertéscomb szelet (klopfolással nem roncsoljuk a hússzeleteket!)

8 fej szép makói hagyma

5 evőkanál sertészsír

só, bors, fokhagymapor

Elkészítés:

A zsírt fölolvasztjuk egy szép nagy serpenyőben.

A fölolvadt zsírt átöntjük abba a lefedhető tepsibe, amibe majd a húst fogjuk sütni (valójában párolni) Erre azért van szükség, mert egyenletesen kell elosztani a zsírt, mindenhova kell jusson, különben odaég a hagyma.

A hússzeletek mindkét felét frissen őrölt sóval és borssal megszórjuk.

A hagymát megpucoljuk és karikára vágjuk.

A karikára vágott hagymát az egyenletesen elterítjük a kizsírozott tepsiben. Óvatosan meghintem a hagymát némi fokhagymaporral.

A hússzeletek mindkét oldalát ¾-es lángon sütöm max. egy-egy percig abban a serpenyőben, amiben előzőleg a zsírt olvasztottam.

A kérgesített hússzeleteket a hagymaágyra helyezem és lefedem a tepsit (ha nincs fedelen a magasfalú tepsinek, akkor alufólia is megteszi. Az a lényeg értelemszerűen, hogy a hús és a fólia között azért legyen némi hely.  

A 180 fokra előmelegített sütőben a húst 8-10 perc alatt készre sütöm (párolom)

Kiegészítés:

  1. Ha jól csináltuk víz nem kell alá, elég a zsír és a húsnak a leve.
  2. Aki szereti a némileg pikánsabb ízt, a hússzeleteket meglocsolhatja összesen max egy deci fehérborral.
  3. Nem könnyű, de a sütés után a párolódott hagymát lisztben megforgatva ki lehet sütni zsírban. Ha sikerül, finomabb sokkal, mint amikor a sima nyers hagymát sütjük ki!

Valójában bármilyen köret jó hozzá, én vegyes zöldsalátával szoktam tálalni.

Tálaláskor a hússzeleteket és a salátát is érdemes a zsírjával meglocsolni.

Az elkészítéshez sok sikert, azételhez jó étvágyat!

Jellemzők:
|
https://kockasabrosz.blogstar.hu/./pages/kockasabrosz/contents/blog/43878/pics/lead_800x600.jpg
combszeletek hagymaágyon,ételek sertéshúsból,Húsételek,könnyű recept,RECEPTEK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?