Van saját recepted?

Franciás főúri étek egy ünnepi alkalomra

Franciás főúri étek egy ünnepi alkalomra
Könnyű
31-60 perc
4 fő
500 Forint felett

a fotó illusztráció!

Nem olcsó recept, cserébe viszont nem nehéz elkészíteni. A magyaros verziója ráadásul nem is drága. Ekkor a borjúbélszín helyett sertésszűzzel készítjük. A Pompadour szelettel egy-egy ünnepi alkalommal könnyedén elkápráztathatjuk a párunkat.

Hozzávalók:

1 borjúbélszín (kb 75-80 dkg.) / vagy két szép darab sertésszűz

4 szem krumpli,

evőkanálnyi vaj,

3 tojássárga,

1 tojás felverve

5 dkg zöldborsó

5 dkg gomba

5 dkg császárszalonna,

só,

bors,

zsír,

frissen vágott francia metélőpetrezselyem

Elkészítése:

Az eredeti recept borjúbélszínről szól. Az olcsóbb verzió az a sertésszűz. (Ez utóbbi esetében a mennyiségek nem változnak a sütési idő viszont csak a kétharmada).

Bár sokan egyben sütik, sokkal finomabb, ha borjúbélszínt legalább centi vastagságú szeletekre vágjuk (így ugyanis egyenletesebben átsül és nem mellékesen szebben lehet tálalni).

A megpucolt krumplit sós vízben megfőzöm, majd áttöröm.

A zöldborsót és az apróra vágott gombát zsírban megpárolom.

Az apróra vágott füstölt császárszalonnát megpirítom.

A pirított császárszalonnát a kisült zsírjával együtt, a zöldborsót és a gombát a törtkrumplihoz adom, majd hozzákeverem a vajat és a tojássárgákat.

Az így kapott masszát alaposan egyenletesre összedolgozom.

A hússzeletek mindkét oldalát frissen őrölt sóval és borssal meghintem.

A hússzeletek mindkét oldalát hirtelen sütöm egy serpenyőben 30-30 másodpercig.

A kérgesített hússzeleteket egy sütőtálba helyezem és a tetejüket egyenletesen megpakolom a krumplis masszával.

A tetejét megkenem az egy fölvert tojással.

180 fokra előmelegített sütőben lefedve sütöm 20 percig, majd újabb 5 percig fedés nélkül.

A sütőből kivéve a hússzeleteket apróra vágott petrezselyemmel visszafogottan meghintem. 

Hercegnőburgonyával vagy pedig olivaolajjal meglocsolt és sajtreszelékkel meghintett szép színes vegyessalátával tálalom.

Jóféle száraz francia vörösbort ajánlok hozzá.

Sok sikert a sütéshez utána pedig jó étvágyat!

Jellemzők:
|
https://kockasabrosz.blogstar.hu/./pages/kockasabrosz/contents/blog/44493/pics/lead_800x600.jpg
Húsételek,pompadour szelet,RECEPTEK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?