Van saját recepted?

Egy nem megszokott köret, ami lehet főétel is

Egy nem megszokott köret, ami lehet főétel is
Könnyű
61-120 perc
4 fő
101-300 Forint

Ha unod a sültkrumpli, párolt rizs, nokedli szentháromságot, akkor íme egy nem túl gyors, viszont annál finomabb köret. Sok munka nincs vele…Hasselback burgonya. És az a jó benne, hogy ha kell, akkor akár vendégváró falatokat vagy akár egy főételt is kreálhatunk belőle.

Hozzávalók:

8 db közepes méretű, sütnivaló, hibátlan burgonya

1 nagyobb fej fokhagyma

2 dl olívaolaj

10 dkg. reszelt parmezán sajt

Frissen őrölt tengeri só

opcionálisan:

tejföl

snidling

Elkészítés:

Az alaposan megmosott burgonyákat mintegy 2-3 milliméterenként bevagdosom annyira mélyen, hogy  szép egyformán nyíljanak szét a szeletek, de a burgonyák egyben maradjanak.

Pépesítem a megpucolt fokhagymát, majd az olívaolajban összekeverem a fokhagymapépet és a reszelt parmezánt.

A burgonyákra rálocsolom az olívaolajos keveréket  értelemszerűen úgy, hogy minden szelet közé jusson.

Frissen őrölt tengeri sóval meghintem a burgonyákat.

A tepsi alját nagyon vékonyan kizsírozom, majd beteszem a tepsibe a burgonyákat.

220 fokra előmelegített sütőben max. egy óra alatt készre sütöm.

Ha illik a főételhez, akkor egy kevés, apróra vágott snidlinget belekeverek a minimum 25 százalékos (tehát nem light!) tejfölbe és azzal visszafogottan meglocsolom a frissen sült burgonyát! (A snidlingből tényleg kevés kell, mert különben minden más ízt elnyom! A tejfölözést se vigyük túlzásba, hiszen nem az a cél, hogy a friss ropogós burgonyát eláztassuk!)

Ez az alaprecept, ami alapvetően egy köret.

Néhány hozzáavlóval "fölturbózva" azonban akár vendégváró falatok vagy akár egy főétel is lehet belőle.

A lehetőségek tárháza végtelen: a sütés előtt megszórhatjuk baconkockákkal, a sütés után pedig megszórhatjuk apróra vágott zöldségekkel, sőt, akár egy-egy tökörtojást is tehetünk a burgonyákra... Csak a fellelhető hozzávalókon és a kreativitáson múlik, hogy mit teszünk az alaprecepthez, ha úgy hozza a szükség vagy a kedv...

Íme:

Sok sikert a sütéshez és jó étvágyat!

Jellemzők:
|
https://kockasabrosz.blogstar.hu/./pages/kockasabrosz/contents/blog/44560/pics/lead_800x600.jpg
könnyű recept,köret,RECEPTEK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?