Van saját recepted?

Egy szokatlan páros igazán pikáns íze

Egy szokatlan páros igazán pikáns íze
Könnyű
31-60 perc
4 fő
301-500 Forint

2 dl olívaolaj

2 db filézett csirkemell (két egész csirkemell tehát!)

1 fej fokhagyma

5-6 szál újhagyma

3 dl zöldséges alaplé (természetesen kiváltható zöldségleves kockából készített lével)

1 dl narancslé (lehetőleg 100 százalékos narancslé legyen, az sem baj, ha „gyümölcshúsos”)

5 dkg vaj (igazi vaj, nem margarin!)

őrölt fehérbors

Egy egyszerű, de nem mindennapos fogás. A szokásos rántott csirkén ezúttal túllépve, egy pikánsabb, de könnyen és gyorsan elkészíthető étel. Nem mondanám ünnepi éteknek, de két ünnep között, amikor már elegünk van a konyhában töltött hosszú órákból, akkor jól jöhet egy ilyen - nem megunt - recept: narancsos-fokhagymás pikáns csirke.

Elkészítés:

A csirkemelleket kb másfél centi széles darabokra vágom és sózom, borsozom.

Serpenyőben forró olívaolajon addig sütöm a húsokat, amíg a színük szép aranybarnává válik.

A húsokat kiveszem, majd a maradék olajban megkapatom az apróra vágott fokhagymát és újhagymát

Ebbe a hagymás sűrű szaftba beleöntöm a zöldséges alaplevet és a narancslevet és összeforralom az egészet.

A fölforrott szaftba beleteszem a csirkemelleket és lefedve a serpenyőt, készre párolom a húst.

Ha a hús finom puhára főtt, akkor hozzáadom a vajat és a fedő nélkül, közepes lángon besűrítem a szaftját, ízlés szerint természetesen.

Mivel szaftos étel, én finom burgonyapürét adok hozzá köretként csemege uborkával tálalom.

Egy jó száraz rozé, mondjuk a sokszoros szigetcsépi Gál pincészet isteni zamatos rozéi közül, igazi kísérő az étel mellé!

Sok sikert a főzéshez, utána pedig jó étvágyat!

A fotó illusztráció!

 

Jellemzők: különleges
|
https://kockasabrosz.blogstar.hu/./pages/kockasabrosz/contents/blog/46225/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?