Van saját recepted?

Gyermekkorunk elfeledett ízei – a saláta, amit szerettünk

Gyermekkorunk elfeledett ízei – a saláta, amit szerettünk
Könnyű
5-15 perc
4 fő
101-300 Forint

Én is, mint a kölykök általában, utáltam a salátát. Még a főzeléket is jobban szerettük, mint a „nyúltápokat”. Ez alól emlékeim szerint egy saláta volt a kivétel. No, nem az unalmas francia saláta, vagy az "úrias" svédgomba saláta. Nem! A sopszka saláta volt, amit szerettünk.

Sopszka saláta. A mai fiataloknak ez semmit sem mond, mert kiszorította a görög meg cézár, meg mindenféle divatos saláták, mint az avokádó, stb… Pedig egyszerű, finom és igazán egyedi íze van. A minap a Kauflandban véletlenül rábukkantam ara a bizonyos bolgár sajtra, ami olyan egyedi ízt adott neki. És estére összedobtam a sopszka salátát, amit tán 35 éve ettem utoljára.

Íme a receptje, bár azt azért hozzá kell tegyem, hogy bármilyen egyszerű ételről is van szó, a bolgárok körülbelül úgy össze tudnak veszni az „autentikus” elkészítésén, mint a magyarok mondjuk a halászlén…

Elkészítése:

Az uborkát, a paradicsomokat és a paprikát kis (kb 1 centis) kockákra vágom

A vöröshagymát félbevágom majd minél kisebbre aprítom (de nem aprítógépben pépesítem!)

Az uborkát, paradicsomot, paprikát és hagymát egy tálban jól összekeverem, majd meghintem sóval és borssal és ismét összekeverem.

Ráöntöm a két kanál borcetet és ismét jól átkeverem.

Beteszem a hűtőbe 1-2 órára.

Tálaláskor jó sok szirene sajtot reszelek a tetejére.

Önmagában is kitűnő, de könnyű sültek mellé köretnek Isteni. Könnyed, illatos borokkal lehet kísérni.

Sok sikert a készítéshez és jó étvágyat!

Jellemzők: vegetáriánus
|
https://kockasabrosz.blogstar.hu/./pages/kockasabrosz/contents/blog/47675/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?