Van saját recepted?

A tavasz friss és egyedi íze

A tavasz friss és egyedi íze
Könnyű
31-60 perc
4 fő
301-500 Forint

Hozzávalók:

20 szál minél vastagabb fehér spárga

1 teáskanál bors

2 teáskanál só

3 dl. száraz fehér bor

20 szelet bacon

5 dkg. vaj

1 dl. olívaolaj

Elkészítése:

A fejét nem bántva krumplihámozóval megpucolom a spárgákat, az alsó, kb. egy centit levágom..

Annyi hideg vízben, amennyi pont ellepi, fölteszem főni a megtisztított spárgákat. A vízbe belerakom a sót, borsot, vajat és a fehérbort.

Amikor fölforrt, takarékra veszem és úgy főzöm tovább.

Forrástól számítva mintegy 10 percig főzöm.

Kiveszem a léből és addig hagyom hűlni, hogy tudjak vele dolgozni, de nem szabad hagyni teljesen kihűlni! A legjobb, ha óvatosan, de azonnal beletekerünk egy-egy bacon szeletbe egy-egy szál spárgát.

Olívaolajjal kikent sütőtálba/tepsibe teszem a baconba göngyölt spárgákat és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütöm.

Természetesen hollandi mártással találom és finom burgonyapürével. Száraz fehérbor illik hozzá, akár az, amivel fölöntöttük a főzőlét.

Sok sikert az elkészítéshez és jó étvágyat!

Jellemzők: vitamindús
|
https://kockasabrosz.blogstar.hu/./pages/kockasabrosz/contents/blog/52871/pics/lead_800x600.jpg
könnyű recept,RECEPTEK,spárga
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?