Van saját recepted?

Az isteni kávé, ezúttal sütiben

Az isteni kávé, ezúttal sütiben
Könnyű
120 perc felett
4 fő
101-300 Forint

6 tojás

8 evőkanál cukor

30 ml víz

25 ml olaj

6 evőkanál liszt

2 evőkanál jó minőségű igazi kakaópor

2 evőkanál kávépor

A belocsoláshoz:

2,5 dl feketekávé

2 evőkanál méz

A krémhez:

5 tojássárgája

20 dkg cukor

1 dl főtt feketekávé

25 dkg vaj

Mivel évtizedek óta kávéfüggő vagyok (nem csak a hatását az ízét is szeretem) ezért a kávét gyakorlatilag minden formájában imádom. Például sütiben. Ezért is az egyik kedvencem ez az egyszerű de nagyon jó, viszont nem gyors sütirecept. Itt is kiemelten fontos, hogy nagyon jó minőségű alapanyagokat (kávé, kakaó, igazi vaj) használjunk, különben jön a csalódás, hogy „jó, jó, de nem az igazi…”

Elkészítése:

A fehérjét habosra keverem, majd hozzáadom a 2 és él deci kávét és a cukrot.

A tojássárgáját olajjal kikeverve és hozzáadom a habhoz, majd hozzákeverem a lisztet és a kakaót.

Egy nagyobb tepsit kibélelek sütőpapírral és beleöntöm a tésztát, majd180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütöm.

A vizet és a mézet egy edényben addig melegítem, ameddig a méz teljesen felolvad. Ekkor levesezm a tűzről.

A kihűlt piskótatésztát óvatosan kettészelem és bekenem a mézes sziruppal.

A krém: a tojássárgákat cukorral kikavarom. A frissen lefőzött egy deci kávéból pár kanállal a tojáskrémhez öntök majd alaposan összekeverjük.

A maradék kávéhoz lassan elkezdem hozzáönteni a tojáskrémet, folyamatosan kavarva, és lassú tűzön addig főzöm, hogy krémes állaga legyen. Ha kész leveszem és letakarva hagyom hűlni.

Kikeverem a vajat és hozzáadom lehűtött kévés tojáskrémet.

A félbevágott piskótát megkenem a krémmel is, majd a piskóta másik felét ráteszem és az egész sütemény tetejét is bevonom a krémmel.

A maradék krémet habzsákba teszem és ezzel mintázom a tetejét. Csokoládéreszelékkel és/vagy karamelldarabokkal megszórom, majd legalább 2 órára hűtőbe teszem tálalás előtt.

Sok siker és jó évágyat

Jellemzők: laktató
|
https://kockasabrosz.blogstar.hu/./pages/kockasabrosz/contents/blog/53513/pics/lead_800x600.jpg
édesség,kávé,kávékrémes szelet,RECEPTEK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?