Van saját recepted?

Méltatlanul hanyagolt régi magyar étek

Méltatlanul hanyagolt régi magyar étek
Könnyű
31-60 perc
4 fő
301-500 Forint

egy kg. sertéscomb

30 dkg erdei gomba

6 vékony szelet füstölt húsos szalonna

2 fej vöröshagyma

5 szál répa

4 szál fehérrépa

őrölt pirospaprika

két szem paradicsom

2 db fehérpaprika

1 csokor petrezselyem

bors

2 kis doboz tejföl

3 evőkanál liszt

1 tojásból Csipetke

Ritkán kerül már az asztalokra, pedig régi jó, magyaros leves. A sokféle alapanyaga finom és egyedi ízvilágot kínál. Sokan még csak nem is hallottak róla: favágó leves…

Elkészítése:

A szalonnát felkockázom, és lassú tűzön kisütöm a zsírját. A kisült zsíron üvegesre pirítom a kockára vágott vöröshagymát. Majd ráteszem a kockára vágott sertéshúst és addig kevergetem, míg kifehéredik a hús. Ekkor megszórom pirospaprikával és felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje.

Hozzáadom a paprikakrémet, az összevágott paradicsomot és paprikát és főzöm legalább 30-40 percet, hogy a hús félig megpuhuljon.

Ha a hús félig puha, akkor hozzáadom a kockára vágott répákat és a felszeletelt gombát. Ha kell, fölöntöm még vízzel.

Addig főzöm, míg a hús és a zöldség is megpuhul. A levest egy kis pohár tejfölbe kevert liszttel behabarom, majd bele rakom a csipetkét is. Kis borssal meghintem, és vágott petrezselyem zölddel ízesítem.

Sok sikert és jó étvágyat!

(a fotó illusztráció!)

|
https://kockasabrosz.blogstar.hu/./pages/kockasabrosz/contents/blog/54193/pics/lead_800x600.jpg
favágó leves,könnyű recept,levesek,RECEPTEK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?