Van saját recepted?

Egy ehető saláta azoknak, aki nem kedvelik a nyúltápot...

Egy ehető saláta azoknak, aki nem kedvelik a nyúltápot...
Könnyű
16-30 perc
2 fő
301-500 Forint

egy csomag zöldsaláta

20 dkg kockázott bacon

4 szelet valódi sonka (jamon serrano, pármai sonka, dalmát sonka, schwarzwaldi sonka, stb…) és nem gépsonka illetve társai.

4 főtt tojás

20 dkg. görög fetasajt

pár szem olivabogyó

10 szem koktélparadicsom

fokhagymás-joghurtos-tejfölös öntet

Ez az ehető saláta úgy készül, hogy a vegyes vágott zöldsalátára rápakolok annyi finomságot, amennyivel emberi fogyasztásra alkalmassá teszem a „nyúltápot”… Mondjuk azt nem garantálom, hogy nagyon fogyókúrás étek. Ez a Dzsentri saláta.

Elkészítése:

Rém egyszerű!

A két tányérra rápakolom a csomag vágott zöldsalátát egyenlően elosztva.

Zsírjára pirítom a kockázott bacont és fele-fele arányban rászórom a salátákra, a baconból kisült zsírt pedig belekeverem az öntetbe.

A bacon után rászórom a kockázott fetasajtot, majd az olivabogyókat végül pedig a félbevágott koktélparadicsomokat is ráteszem.

A tányér szélére két-két szelet sonkát teszek és két-két félbevágott főtt tojással teszem teljessé a salátatálat.

Tálalás után a bacon zsírjával ízesített fokhagymás-joghurtos-tejfölös öntettel ki-ki kívánsága szerint ízesíti a tálat.

Illatos száraz fehérbor, például cserszegi fűszeres, irsai olivért vagy jóféle furmintot ajánlok hozzá.

Sok sikert és jó étvágyat!

Jellemzők: vitamindús
|
https://kockasabrosz.blogstar.hu/./pages/kockasabrosz/contents/blog/54663/pics/lead_800x600.jpg
dzsentri saláta,RECEPTEK,saláta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?