Van saját recepted?

Egyszerű, régi ételünk, amiért kár lenne

Egyszerű, régi ételünk, amiért kár lenne
Könnyű
31-60 perc
4 fő
101-300 Forint

Hozzávalók:

1 kg csontnélküli szép sertéshús (én általában combsonkából csinálom)

10 dkg füstölt szalonna (kolozsvári)

2 evőkanál zsír

1 nagy fej vöröshagyma

2 paradicsom héj nélkül

1 teáskanál őrölt pirospaprika

2 evőkanál házi darált paprika

1 evőkanál liszt

őrölt bors

Ezt az ételünket is elviheti a világ nagy gasztroforradalma, ahol minden, ami régi az avitt, egészségtelen, mifelénk ráadásul még a „szocialista gasztroborzalom” stigtámát is ráütik. Pedig, milyen jól tud esni egy vacsorára mondjuk egy jó borsos tokány. Azért persze egy ismeretlen vendéglátóipari egységben én sem merném megrendelni, de otthon könnyen, gyorsan elkészíthető.

Elkészítése:

A megtisztított húst vékony csíkokra vágom.

A vöröshagymát apróra vágom.

A megpucolt zöldségeket nagyobb darabokra vágom. 

A szalonnát bőr nélkül katonára vágom és zsírjára pirítom, majd hozzáadom még a két kanál zsírt.

Ebben a hagymát üvegesre párolom, majd ezen a lecsöpögtetett húst pirítom fehéredésig.

Meghintem sóval, borssal, és a tűzről levéve az őrölt pirospaprikával. Jól elkeverem és visszateszem a tűzre.

Némi rottyanás után hozzáadom a ház darált pirospaprikát és a paradicsomot. 

Felöntjük annyi vízzel, (még jobb, ha húslevesalaplével) hogy pont ellepje a húst és fedő alatt puhára főzöm. 

Ha nagyon leves a szaftja, akkor egy kevés liszttel megszórom és felforralom, mert így egy kicsit sűrűbb lesz a szaftja. 

Nokedlivel avagy petrezselymes újkrumplival tálalom, mellé száraz vörösbor dukál.

Sok sikert és jó étvágyat!

Jellemzők: laktató
|
https://kockasabrosz.blogstar.hu/./pages/kockasabrosz/contents/blog/55027/pics/lead_800x600.jpg
borsos tokány,ételek sertéshúsból,könnyű recept,RECEPTEK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?