Van saját recepted?

Visszaálmodom magam Balaton parti kikötői nyárestékbe

Visszaálmodom magam Balaton parti kikötői nyárestékbe
Könnyű
16-30 perc
4 fő
101-300 Forint

Hozzávalók:

Fejenként egy szép nagy szelet borjúmáj 

szerecsendió

1 citrom leve kifacsarva

olaj

liszt

bors

Nem különösebben rajongok a Balatontért, inkább tengerpárti vagyok. De van, ami mágnesként vonzott a Balatonhoz minden nyáron. A kikötői roston sült borjúmáj a fél literes fehérboros fröccsel. Utána mindig úgy éreztem, hogy legszívesebben átölelném az egész világot. És persze hiába voltam teljesen tele, a második fröccs után már indultam repetázni a májból… Utána hajnalig tartott a borozás, mert hát ugye szomjas a máj… Nyaranta néha kedvet kapok roston sült borjúmájra. Olyankor visszaálmodom magam a balatonparti ifjúságomba.

Egyébként a roston sült borjúmáj amilyen finom, olyan végtelen egyszerű étel is. Íme:

Belisztezem a friss letisztított borjúmájszeleteket, majd megkenem olajjal

Roston vagy kivajazott vasserpenyőben mindkét oldalát sütöm két-három percig. Nagyon kell vigyázni, hogy ne keményedjen meg, nem legyen „cipőtalp” állagú. Akkor jó, ha omlós és szaftos marad!

A rostról levéve vagy a serpenyőből kivéve sózom, borsozom, némi citromlevet csepegtetek rá és meghintem leheletnyi szerecsendióval.

Ezután azon melegében tálalom, ráhalmozott pirított hagymával és sós főtt burgonyával. Ha kívánom, olykor kovászos uborkával.

Természetesen hideg fehérboros fröccsel kísérem. (Akinek elvei nem engedik a bor fölengedését szódával, az jól behűtött tiszta száraz fehérborral kísérje…)

Sok sikert és jó étvágyat!

(fotó csak illusztráció!)

 

Jellemzők: laktató
|
https://kockasabrosz.blogstar.hu/./pages/kockasabrosz/contents/blog/55331/pics/lead_800x600.jpg
Húsételek,RECEPTEK,roston sült borjúmáj
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?