Van saját recepted?

A konobák remeke, avagy a tengerpart kihagyhatatlan íze...

A konobák remeke, avagy a tengerpart kihagyhatatlan íze...
Könnyű
31-60 perc
2 fő
500 Forint felett

Hozzávalók: 

2 db egész brancin (farkassügér) 

4 gerezd fokhagyma

só 

olíva olaj 

fél citrom

A magyarok többsége leragadt a "balatoni" hekknél. Sajnos. Pedig egyre többen járunk például a horvát tengerpartra és ma már sokan azt is tudjuk, hogy restaurant vagy főleg pizzeria helyett érdemes konobába beülni. De sajnos a többség viszont itt sem jut túl a csevap-pljeskavica-grillmix hármason. És közben vágyódva nézi, ahogy a szomszéd asztalnál eszik a mennyei illetű sült halakat. Például a brancint, ami minden magára valamit is adó konoba étlapján szerepel....

A halat megtisztítom, de jobb ha eleve tisztítottat vásárlok

A bőrét jól besózom, majd beteszem érni a hűtőbe egy fél órára.

Egy serpenyőben vékony rétegben olívaolajat hevítek, a közepesnél valamivel nagyobb hőfokon. 

Bedörzsölöm a halat a zúzott fokhagymával, és ha az olaj elég forró, akkor már teszem is bele a brancint.

kb 10 perc múlva megfordítom és a másik oldalát is sütöm 8-10 percig.

Akkor van készen, amikor mindkét oldala ropogós aranybarnára sült

Köretként zöldfűszeres vagy mángoldos főtt burgonyát ajánlok hozzá, no és persze le ne maradjon a negyed friss citrom, aminek levéve meglocsoljuk a halat a fogyasztás előtt. És természetesen jóféle horvát fehérbort, leginkább a legnemesebbet, a posipot ajánlok kísérőül!

Sok sikert és jó étvágyat!

Jellemzők: különleges
|
https://kockasabrosz.blogstar.hu/./pages/kockasabrosz/contents/blog/56835/pics/lead_800x600.jpg
brancin - farkassügér,halétel,konoba,RECEPTEK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?