Van saját recepted?

Szeretett ízek szokatlan találkozása: telitalálat!

Szeretett ízek szokatlan találkozása: telitalálat!
Könnyű
31-60 perc
4 fő
500 Forint felett

Hozzávalók:

1 kg. borjúmáj  (ha nincs, készíthető sertésmájból is természetesen!

3 fej hatalmas hagyma

½ liter paradicsompüré

1 teáskanál bors

1 teáskanál majoránna

1 teáskanál oregánó

1 csipetnyi bazsalikom

kevés csípős zöldpaprika

6 evőkanál zsír

Igazán ritka páros a gasztronómiában, pedig mindkettő gyakori szereplő. És együtt is izgalmasak. Sőt, egy igazán férfias, laktató ételt adnak együtt. Toszkán paradicsomos máj…

Elkészítése:

Vékony kb. tenyérnyi szeletekre vágom a sertésmájat

A máj mindkét oldalát forró zsírban hirtelen kisütöm, majd borssal, oregánóval, bazsalikommal és majoránnával megszórom, végül kiveszem a serpenyőből.

A megmaradt fűszeres zsíron megpirítom a hagymát, majd visszarakom a májat és felöntöm a paradicsommal plusz kb 1 deci vízzel. Magasfalú serpenyőt (legjobb a vas) használok, hogy beleférjen az összes májszelet.

Teszek rá néhány karika paprikát (a csípős paprika persze kihagyható!

Lefedem és közepes lángon, a szószt időnként megkeverve fél óráig főzöm, közben negyedóra után megfordítom a máj szeleteket. Amikor kész az egész, szórok rá sót, és megkeverem az egészet.

Petrezselymes burgonyával tálalom és könnyű vörösbort kísérőül.

Sok sikert és jó étvágyat!

Jellemzők: laktató
|
https://kockasabrosz.blogstar.hu/./pages/kockasabrosz/contents/blog/57170/pics/lead_800x600.jpg
Húsételek,könnyű recept,RECEPTEK,toszkán paradicsomos máj
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?