Van saját recepted?

Ebből aztán lehet jőízűt falatozni egy kora őszi estén a kertben!

Ebből aztán lehet jőízűt falatozni egy kora őszi estén a kertben!
Könnyű
61-120 perc
4 fő
301-500 Forint

Hozzávalók:

1 kg szárazabb sertéshús

3 fej makói vöröshagyma

1 szép nagy fej fokhagyma

10 dkg. gomba

1 evőkanál paprika

5 evőkanál jó minőségű sertészsír

só, bors

2,5 deci száraz fehér bor

Egy óra alatt megvan, köret sem kell hozzá csak igazi friss fehérkenyér (parasztkenyér). Laktató étel, így aztán nem árt utána „csapatni” egy jóféle pálinkával. Még az asszonyok is után küldhetnek egy kis kontyalávalót… Makói hagymás aprópecsenye

A húst kockákra vágom (kb 2x2 cm-es), a vöröshagymát és a fokhagymát nagyon apróra vágom, de géppel is lehet aprítani.

A húst a forró zsírba téve hirtelen sütöm, közben sóval és borssal megszórom.

Amikor az összes hús fehérre pirult, lejjebb veszem a hőfokot közepesre és ráteszem az apróra vágott vöröshagymát és foghagymát. Jól összekeverem majd amikor a hagyma már kezd egy kis színt kapni, hozzáöntök másfél deci fehérbort.

Sokszori keverés mellett fedővel lefedve sütöm.

Amikor kezd besűrűsödni, leveszem a tűzről és hozzákeverem a piros paprikát.

A tűzre visszatéve újra megkeverem, majd hozzáöntöm a maradék fehérbort és amennyire lehet, zsírjára sütöm.

Néhány szelet fehérkenyérrel és kovászos uborkával tálalom. No és persze kísérőként, szokás szerint olyan fehérbort, amilyenben a hús sült…

Sok sikert és jó étvágyat!

(a fotó csak illusztráció!)

Jellemzők: laktató
|
1
https://kockasabrosz.blogstar.hu/./pages/kockasabrosz/contents/blog/57403/pics/lead_800x600.jpg
Húsételek,könnyű recept,magyaros étel,makói hagymás pecsenye,RECEPTEK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Vladtepesch 2018-08-28 16:47:25
Mit mondjak: összefutott a nyál a számban, annyi alternatív javaslatom lenne, hogy egészen kiváló ez az étel sertésoldalasból is, és nem föltétlenül kell hozzá pirospaprika, viszont borsot (mondjuk fehér borsot) lehet bele tenni, meg esetleg egy nagyon kevés reszelt citromhéjat is, hogy kapjon egy kis pikáns ízt, illetve én még szoktam beletenni egy szintén nagyon pici mustárt is.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?