Van saját recepted?

Egy jó nyárbúcsúztató leves…

Egy jó nyárbúcsúztató leves…
Könnyű
31-60 perc
4 fő
301-500 Forint

Hozzávalók:

30 dkg darált sertéshús

5 dkg rizs

1 tojás

3 sárgarépa

1 fehérrépa

1 kisebb zellergumó

2 burgonya

1 vöröshagyma

10 dkg. csiperke gomba

1,5 liter húsleves alaplé

1 csokor petrezselyemzöld

2 dl jó zsíros tejföl

1 evőkanál liszt

1 teáskanál ecet

só, bors

olaj

Ismét oda a nyár, oda vannak a nyár ízei. De utoljára még főzhetünk egy jó tartalmas nyári levest, benne az imádott évszak minden finom ízével. Zöldséges-tejfölös húsgombócleves.

Elkészítése:

A hagymát apróra vágom és kevés olajban megdinsztelem.

A felkockázott zöldségeket és gombát hozzáadom és pár perc pirítás után felöntöm az alaplével, majd szükség szerint fűszerezem.

A húst és a rizst összekeverem a tojással, sózom, borsozom, majd golyókat formázok belőle.

Amikor a leves felforrt belerakom a húsgombócokat és a felkockázott burgonyát.

Kislángon főzöm, majd az alaposan összedolgozott tejfölt és lisztet hozzákeverem.

Összeforralom, majd a tűzhelyről levéve belekeverem az ecetet, megszórom friss, felaprított petrezselyemzölddel.

Sok sikert és jó étvágyat!

(a fotó illusztráció!)

Jellemzők: vitamindús
Címkék: levesek, RECEPTEK
|
https://kockasabrosz.blogstar.hu/./pages/kockasabrosz/contents/blog/57846/pics/lead_800x600.png
levesek,RECEPTEK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?