Van saját recepted?

Villány újdonságot kínál vörösből is!

Villány újdonságot kínál vörösből is!

A budavári borfesztiválnál is nagyobb divattá vált az elmúlt években a villányi borfesztiválon részt venni. Persze nem véletlenül vált a baranyai kisváros a borkedvelők magyar Mekkájává, hiszen a tényleg kiváló borok mellé páratlanul sikeres marketing is társul. Október első hétvégéjén kiderül, tud-e újat mutatni Villány. Előzetesen azt ígérik, hogy a borok terén is lesz különlegesség.

Csaknem 30 pincészet és mintegy 50 kulturális, könnyűzenei program várja résztvevőket az idén négynaposra bővülő Villányi Vörösborfesztiválon, amelyet október 4. és 7. között 31. alkalommal rendeznek meg a borvidéki városban.

A hagyományosan október első hétvégéjén megtartandó eseményre ellátogatókat a pincészetek teljes portfóliójukkal, a helyi éttermek és gasztronómiai kitelepülések pedig a vörösborhoz illő ételkülönlegességekkel is várják.

„Pénteken jön a REDy és a Franc, azaz a villányi borvidék két közösségi márkájának első nagyszabású bemutatkozása. A már ismert Villányi Franc mellett az idén kiállítás, kerekasztal-beszélgetés és borkóstolás főszereplője is lesz a könnyed és mosolygós bulibor, a villányi REDy.”     

Szombaton szervezett pincelátogatások, borkóstolók, traktoros Ördögárok-túra, fúvószene és kóruskoncert, térzenék és táncházak sokasága várja városszerte a közönséget.  

"A villányi pincesortól az idén is szombaton 14 órakor indul az ország leglátványosabb és legvidámabb szüreti felvonulása, majd a hajnalig tartó szüreti bált is tartanak."     

A szervezők ajánlása szerint a bátrabbak vasárnap 10 órától traktorra pattanhatnak és egy különleges borvidékjáró túrán vehetnek részt.

A vörösborfesztiválra mintegy 20 ezer embert várnak a szervezők, akik beszámoltak arról is, hogy Pécsről és Mohácsról fesztiválbuszok, Pécs és Villány között pedig fesztiválvonat is szállítja majd a résztvevőket.

|
https://kockasabrosz.blogstar.hu/./pages/kockasabrosz/contents/blog/58656/pics/lead_800x600.jpg
borfesztivál,BOROKRÓL,boros program,redy,villány
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?