Van saját recepted?

A nagy zabálás és a többiek…

A nagy zabálás és a többiek…

A gasztronómiai élvezetek számtalan rendezőt megihlettek már a filmtörténetben, idén ezek közül nyújt válogatást az október 1-jén induló Müpamozi vetítéssorozat új szezonja.

A sort az 1973-as cannes-i filmfesztiválon hatalmas botrányt kavart A nagy zabálás nyitja, majd Luis Bunuel A szabadság fantomja című provokatív alkotása követi október 15-én. Nem hiányozhat a sorból a Monty Python utolsó nagy filmje, Az élet értelme sem, amelyet november 5-én vetítenek, november 19-én pedig Terry Gilliam Brazil című klasszikusa mesél különleges szemszögből a gasztronómiáról és az életről.

December 3-án a Karen Blixen regényéből készült Babette lakomájából kiderül, hogyan képes egy fogadás ráébreszteni egy közösséget az élet szépségére, de gazdagítja a programot az 1989-es Peter Greenaway-opusz A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője is december 17-én. A Bunuel és Almodóvar filmek hangulatát idéző spanyolosan pikáns Sonka, sonka január 14-én, Tartantino kultikus Ponyvaregénye pedig január 28-án kerül a vászonra.

Nem hiányozhat a sorból a Johnny Depp és Juliette Binoche főszereplésével készült Csokoládé és a dán Anders Thomas Jensen rendezte Zöld hentesek című alkotás sem, ezeket február 11-én és 25-én lehet megtekinteni.

|
https://kockasabrosz.blogstar.hu/./pages/kockasabrosz/contents/blog/60025/pics/lead_800x600.jpg
GASZTROKÖNYVTÁR
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?