895 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, 11-en elhunytak
Összesen így 58 főre emelkedett az elhunytak száma, viszont 94 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.
Van saját recepted?

Balatoni világsiker! A világ 10 legjobbja közé került egy magyar chardonnay!

Balatoni világsiker! A világ 10 legjobbja közé került egy magyar chardonnay!

A chardonnay borok világversenyén örömteli eredmény született, egy elképesztő magyar siker. A szigetcsépi székhelyű Gál Pincészet 2017-es bora nem csak aranyérmes lett, hanem a TOP10-be is bekerült!

Elképesztő siker ez egy magyar bornak, hiszen a chardonnay egy igazi világfajta, amelyet nagyon sok helyen készítenek nagyon magas színvonalon. Jelzi ezt, hogy az idei megmérettetésre, amelyre Franciaországban, Burgundiában került sor, 36 ország mintegy 700 borát nevezték, köztük természetesen számos francia nagyágyú termékét is. Ebben az elképesztően rangos mezőnyben sikerült a legeslegjobbak közé kerülnie a lesencefalui szőlőültetvényről származó 2017-es évjáratú, kistölgyfahordós érlelésű Balaton-melléki Chardonnay bornak.

A világsiker Gálné Dignisz Éva borász és férje, Gál Csaba szőlész-kertészmérnök nevéhez fűződik. Gálné Dignisz Éva volt egyébként az első női borász, aki elnyerte az év bortermelője díjat.

Áder János és felesége is gratulált Gálné Dignisz Évának az év bortermelője díjhoz

Bár most a Balaton-melléki borával nyert nagyszerű díjat, a hazai borkedvelők korábban elsősorban verhetetlen rozéborairól ismerték őt. Ahogy már egy 2014-es róla szóló szakcikk fogalmazott: „Éva a rozék szerény királynője.”

E szerepből kinőve az elmúlt években már nemzetközi szinten is jegyzett fehér- és vörösborokkal is elkápráztatta a borszerető magyar közönséget. Szépszámú rajongói odavannak például a szinte utánozhatatlan cserszegi fűszereséért, amely valósággal egy harsogó íz- és illatorgia. Most pedig - a rozébora után - a chardonnay bora is világsiker lett.

A világsikerű Chardonnay-ért egyébként nem kell messzire menni, hiszen a Gál család Pest megyei szigetcsépi borászatában is hozzá lehet jutni.

Gálné Dignisz Éva és Gál Csaba a szigetcsépi pincészetükben

Éva borainak több mint egy évtizedes rajongójaként ezúton is sok szeretettel gratulálok az újabb szép sikerhez!

|
https://kockasabrosz.blogstar.hu/./pages/kockasabrosz/contents/blog/70212/pics/lead_800x600.jpg
az év borásza,bor,BOROKRÓL,bortermelés,borverseny,chardonnay,gálné dignisz éva
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?