Van saját recepted?

Gondolta volna? - ezek II. Erzsébet kedvenc ételei

Gondolta volna? - ezek II. Erzsébet kedvenc ételei

Ha az ember királynőnek születik, valószínűleg egész életében nincs arra gondja, hogy finomabbnál, finomabb ételek kerüljenek az asztalára. De mit eszik az ember, ha igazából bármit választhat? Mik II. Erzsébet kedvenc ételei? Egykori szakácsa, Darren McGrady elmesélte, mik a királynő kedvencei, és hogy néz ki egy napi menüje.McGrady évtizedekig volt az udvar szakácsa, 1993-ban hagyta abba a munkát. Most pár titkot elárult, II. Erzsébet étkezési szokásairól.

„Ha a királynő Londonban van, a palotában, akkor gabonafélékkel kezdi a napot, amiket egy kis tejjel magának készít el.  Ebédre, ha egyedül van, nem igazán fogyaszt szénhidrátokat. A legtöbbször nem eszik burgonyát, tésztát és rizst, helyettük inkább grillezett halat vagy csirkét eszik zöldségekkel és salátával.” kezdi a séf.

A délutáni teához mindig jár pogácsa, kétféle sütemény és kétféle szendvics.
A pogácsa mellett mindig van sütemény: egy nagyobb és egy-egy kisebb adag. A nagyobb sokszor csokoládétorta vagy mézes-tejszínes piskóta, a kisebb egy kis málnás tartlet vagy csokoládés eklerfánk”

Ha a királynő egyedül vacsorázik, akkor a vacsora általában valamilyen könnyedebb zöldséges étel. Ha vendégei vannak, akkor háromfogásos vacsora a menü.

Van egy füzet, melybe a szakácsok három napos menüket terveznek. Beírják az ebédet, a délutáni teát és a vacsorát. Mindig két fogást javasoltak és a királynő választotta ki ebből, melyiket szeretné. Természetesen ő is javasolhatott ételeket. Ha pedig nem otthon vacsorázott vagy vendégeket várt, ezt is ebben a füzetben jelezte.

A királynő egyik kedvence étele a whiskyvel készült marhahús tejszínes-gombás szósszal. Az édességek közül a csololádé ll. Erzsébet kedvence. „A királynő imádja a csokoládét, tehát az étlapra bármi kerülhetett, aminek köze volt a csokoládéhoz. Szereti a csokoládés-fahéjas pitét, a csokoládéhabot is, de volt olyan vörösboros-marhahúsos étel a királyi étlapon, amibe szintén került egy kevés csokoládé.” Egy dolog van, amit viszont nem lehet a királynő és vendégei ételébe tenni, ez pedig a fokhagyma. 

A szakács azt is elárulta, hogy az udvarnak van egy konyhakertje, melynek köszönhetően mindig tudnak friss alapanyagokat felhasználni, mely a királynő számára igen fontos.|
https://kockasabrosz.blogstar.hu/./pages/kockasabrosz/contents/blog/89576/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?