Van saját recepted?

Új jelzés a Michelin Guide-ban - zöld lóhere

Új jelzés a Michelin Guide-ban - zöld lóhere

Január végén a Michelin Guide France 2020 ünnepségen lehetett először találkozni az új jelzéssel. Azt a közel ötven éttermet jelölték meg a zöld lóherével, melyeket a szigorú bírák a leginkább fenntarthatónak véltek.

Zöld lóherével jelölt  éttermek jó gyakorlatokat követnek és utat mutatnak a többieknek a kíméletes környezeti hatásokat illetően. A jelzés nincsen szoros kapcsolatban a csillagok számával és az étterem besorolásával. Más szempontok játszanak szerepet. 

A séfek és étteremtulajdonosok egyre tudatosabban figyelnek arra is, hogy minél többet tegyenek a bolygónk megóvása érdekében. Ez a konyhai-éttermi munkában jelentheti alapanyag utaztatásának módját, a szezonalitást és a lokalitást. Fontos, hogy az éttermek, hogyan kezelik a hulladékot, a feldolgozott halakat milyen módszerrel halásszák, az állatokat honnan szerzik be.

A Michelin Guide felismerte a világméretű jelenséget, és ezzel együtt azt is, hogy minél több választása van egy embernek, annál többet tehet a környezete megóvásáért. 

|
https://kockasabrosz.blogstar.hu/./pages/kockasabrosz/contents/blog/89932/pics/lead_800x600.png
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?