Van saját recepted?

Veres István képviseli Magyarországot a Bocuse d`Or szakácsversenyen

Veres István képviseli Magyarországot a Bocuse d`Or szakácsversenyen

A világ egyik legnépszerűbb szakácsversenyének magyarországi döntőjét a Babel Budapest étterem erdélyi származású szakácsa nyerte.
Ma tartották, a szakács olimpiának is nevezett, a világhírű Bocuse d`Or szakácsverseny hazai döntőjét. 

A döntőben Magyarország legjobb fiatal szakácsai vettek részt az ország legjobb éttermeiből. A több fordulós előválogató után a szerdai döntőbe Veres István, Palágyi Eszter, Haraszti Zsolt, Csik Gábor, Huszár Tibor és Kelemen Roland került be.

A reggel kilenc órakor kezdődő versenyen két témában kellet a séfeknek főzniük. Hal témában Törley Chardonnay Brut pezsgőt, pisztráng és káposztát kellett felhasználniuk a szakácsoknak az ételekhez úgy, hogy minimum három köretelem és egy mártás készítése volt kötelező. Hús témában fürjet és kacsamájat kellett felhasználniuk úgy, hogy a témához három köretet kellett készíteni, ebből az egyik köretnek fürjtojást, a másik kettőnek pedig csak zöldségeket, magokat, gabonákat kellett tartalmaznia. Mindehhez két szósz vagy mártás volt kötelezően elkészítendő egy üveg vörösbor felhasználásával.

A versenyt Veres István nyerte, Kelemen Roland és Haraszti Zsolt előtt, így ő képviselheti hazánkat a nemzetközi porondon.

(Fotó:  MTI/Szigetváry Zsolt)

|
https://kockasabrosz.blogstar.hu/./pages/kockasabrosz/contents/blog/90024/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?