Van saját recepted?

DIY svéd húsgolyó az IKEA receptje szerint

Ragnar Volarus
DIY svéd húsgolyó az IKEA receptje szerint

Az IKEA ugye lapraszerelt bútorairól híres. És kicsit a svéd húsgolyókról amit az áruház éttermeiben kaphatunk. Mostantól nem csak a bútorokat tudjuk otthon összeszerelni, hanem a húsgolyókat is.

Mert ugyan sok-sok dologról kell lemondanunk a koronavírus-járvány miatt bevezetett vészhelyzeti intézkedések miatt, de az IKEA most tett nekünk egy szívességet. A legendás húsgolyóit nem kell tovább nélkülöznünk. A svéd bútoróriás nyilvánosságra hozta ikonikus ételének receptjét, és itt még nem is állt meg. A szószét is megkaptuk, amivel ugye a legfinomabb! 

Az angolul tudóknak ide-kattintva elérhető az "összeszerelési útmutató", de a magyar nyelvű receptet is közzétesszük.

Hozzávalók 30-40 húsgolyóhoz, vagyis 4 személyre:

50 dkg darált marhahús

25 dkg darált sertéshús

1 tojás

5 evőkanál teljes tej, vagy tejszín

egy kis fej apróra vágott hagyma

egy fej zúzott fokhagyma

10 dkg zsemlemorzsa

só, bors

Elkészítés: Az összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk egy tálban, bőven sózzuk és borsozzuk, illetve hozzáadjuk a még kívánt fűszereket. A masszából kis golyókat gyúrunk, és két órára hűtőbe tesszük őket. A golyókat aztán sok vajban, vagy olajban, közepes lángon kisütjük. A golyókat egy tűzálló tálba helyezzük, majd lefedve 30 percre 180 fokos sütőbe helyezzük őket.

Szósz
Hozzávalók:

4 dkg vaj

4 dkg liszt

1,5 dl tejszín

1,5 dl marhahúsleves alaplé

1,5 dl zöldségleves alaplé

szójaszósz

dijoni mustár

Elkészítés: serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet és két percen át kevergetjük. Hozzáadjuk az alapleveket, és tovább kevergetjük. Hozzáadjuk a tejszínt, egy evőkanál szójaszószt, és egy evőkanál dijoni mustárt. Lassú tűzön főzzük, míg besűrűsödik.

https://kockasabrosz.blogstar.hu/./pages/kockasabrosz/contents/blog/93673/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?