Van saját recepted?

Az Independent újságírója kiválasztotta a 10 legjobb magyar bort

Az Independent újságírója kiválasztotta a 10 legjobb magyar bort

A magyar bort többé nem lehet a „kelet európai” kategóriába sorolni, büszkén megállhat a saját lábán - írja John Clarke az Independent hasábjain.

A cikk írója megemlíti, hogy a magyar borok reneszánsza, a kommunizmus bukása után kezdődött. Ekkor fedezték fel a fiatal borászok, hogy például a furmint száraz, ízletes és frissítő fehér bor készítésére is alkalmas.

Clarke a magyar szőlőfajták küzül kiemeli a hárslevelű, juhfarkat és a cserszegi fűszerest, de elismerően nyilatkozik arról is, hogy nemzetközi fajtákban is jók vagyunk, remek szürkebarátok és rizlingek születnek. Magyarországot vörösborban egyértelműen a bikavérrel azonosítja.

Clarke a cikk végén kijelenti: Magyarország, egy olyan ország, amely Európa egyik legtermékenyebb és legígéretesebb borvidékévé válhat.

Íme az Independent TOP 10-e, ami megleő módon 12 bort tartalmaz:

  1. Frittmann Irsai Olivér 
  2. Öreg Király-dűlő dry furmint Barta 2015
  3. Frittmann Cserszegi Fűszeres 2017
  4. Kikelet Lónyai Hárslevelű single vineyard 2017
  5. Kolonics Nagy-Somlói Juhfark 2017
  6. Franz Weninger Kékfrankos 2016
  7. Campanula Pinot Grigio 2018 Dunántúl
  8. Kovács Nimród Egri Csillag 2018
  9. Heumann Rajnai rizling 2017
  10. Tüske Rozé Szekszárd 2018
  11. Bolyki Egri Bikavér 2016
  12. Kardos Furmint 2018
Címkék: bor, egri borvidék
|
https://kockasabrosz.blogstar.hu/./pages/kockasabrosz/contents/blog/93791/pics/lead_800x600.jpg
bor,egri borvidék
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?