Van saját recepted?

Alain Ducasse - biztonságosabb étteremben étkezni, mint otthon

Alain Ducasse - biztonságosabb étteremben étkezni, mint otthon

A francia sztárséf, több Michelin-csillagos étterem tulajdonosa, azt kérte a francia kormánytól, hogy engedélyezze a felelősségteljes éttermeknek a részleges megnyitást.

Jelenleg sokkal jobb lenne egy olyan étteremben étkezni, amely egy kicsit is elővigyázatos, mint otthon, amikor (Franciaországban) csak a lakóhelyhez legközelebbi üzletben lehet bevásárolni, ahol mindenki megfogdossa a gyümölcsöket, és az emberek nem viselnek maszkot.

- mondta a sztárséf a francia hírügynökségnek.


Alain Ducasse-t, akinek az éttermei 17 Michelin-csillaggal rendelkeznek, pénteken fogadta Emmanuel Macron államfő a vendéglátószektor más vezetőivel együtt.

 "A vendéglátás jobb lesz egészségbiztonság szempontjából (mint az otthoni érkezés). A kormány meghallotta ezt a véleményt. Még meg kell emésztenie, de a tudatra ébredés a vezetőink részéről egyértelműen megtörtént" - mondta a séf, aki szerint a francia éttermek várhatóan június 2. és 20. között nyithatnak újra.

A francia kormány korábban azt közölte, hogy a március 15-én hatóságilag bezárt vendéglátóipari egységek újranyitásáról május végén születhet döntés.

|
https://kockasabrosz.blogstar.hu/./pages/kockasabrosz/contents/blog/93863/pics/lead_800x600.jpg
michelin-csillagos étterem
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?