Van saját recepted?

Magyar étterem is bekerült a a vegetáriánusok számára összeállított étteremkalauzba

Magyar étterem is bekerült a a vegetáriánusok számára összeállított étteremkalauzba

A belga Frank Fol, egykori sztárséf, ma elismert tanácsadó és coach által útjára indított We’re Smart kezdeményezés egy olyan közösség létrehozásán munkálkodik, amely a gasztronómiára, mint környezetvédelmi és fenntarthatósági ügyre is tekint.

A szervezet évről-évre egyre nagyobb nyilvánosságot kapó kiadványa, a Green Guide, jelenleg 43 ország mintegy 964 éttermét értékeli a szezonális alapanyagok kreatív felhasználása, az étlapon található zöldség-, illetve gyümölcsalapú fogások aránya és egyéb fenntarthatósági kritériumok szerint, egy egytől ötig terjedő skálán, aprócska retek formájú szimbólummal, és ebből választja ki a legjobbakat.

A Legjobb Vegetáriánus Étterem címet a lyoni Culina Hortus-nak ítélték, a Legjobb Vegán Étterem pedig a londoni Vanilla Black lett. 79 hely kapta meg az előkelő 5 retek minősítést. 

Az említett két étterem maga mögé utasította a 3 Michelin csillagos New York-i Eleven Madison Parkot, a 2011-es Bocuse d’Or Rasmus Kofoed Geranium nevű koppenhágai helyét vagy a René Redzepi nevével fémjelzett legendás Nomát. 

Az idei kiadvány egyetlen magyar résztvevője a Costes Downtown 3 retekkel, külön megemlítik modern, helyi alapanyagok inspirálta ételeit, melyekben a zöldségek színe, íze és textúrája hangsúlyos szerepet kap.

|
https://kockasabrosz.blogstar.hu/./pages/kockasabrosz/contents/blog/94404/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?