Van saját recepted?
Magyar hamburgerező a negyedik legjobb a világon

Magyar hamburgerező a negyedik legjobb a világon

2020.02.27. | nemethgrg

A Big 7 Tavel utazási magazin egy korábbi listáján Európa hatodik legjobb burgerezőjének válsztotta a Bamba Marha Burger Bárt, de a legújabb listán még előkelőbb helyezést értek el. A világ negyedik és egyben Európa legjobb hamburgerezőjévé választották.

Tovább
Magyar lány nyerte a cukrászolimpiát

Magyar lány nyerte a cukrászolimpiát

Tovább
Veres István képviseli Magyarországot a Bocuse d`Or szakácsversenyen

Veres István képviseli Magyarországot a Bocuse d`Or szakácsversenyen

Tovább

Gondolta volna? - ezek II. Erzsébet kedvenc ételei

2020.01.27.
Ha az ember királynőnek születik, valószínűleg egész életében nincs arra gondja, hogy finomabbnál, finomabb ételek kerüljenek az asztalára. De mit eszik az ember, ha igazából bármit választhat? Mik II. Erzsébet kedvenc ételei? Egykori szakácsa, Darren McGrady elmesélte, mik a királynő kedvencei, és hogy néz ki egy napi menüje.

Magyar siker a legnagyobb texas-i chiliversenyen

2020.01.26.
A 24. alkalommal megtartott nagy presztízsű Fiery Food Challengről Nagy Gábor chiliszószai két ezüstérmet hoztak el.

Balatoni világsiker! A világ 10 legjobbja közé került egy magyar chardonnay!

2019.03.14.
A chardonnay borok világversenyén örömteli eredmény született, egy elképesztő magyar siker. A szigetcsépi székhelyű Gál Pincészet 2017-es bora nem csak aranyérmes lett, hanem a TOP10-be is bekerült!

Van jövője a magyaros gasztronómiának? Széll Tamásék újabb sikere..

2019.02.26.
A Stand, Széll Tamás és Szulló Szabina mindössze fél éve nyitott fine dining étterme kapta az Év Étterme díjat a hétfőn Budapesten megrendezett díjátadó gálán.

Drága pénzen éhen maradsz, avagy nem kér a fine diningból a magyar…

2019.02.06.
A magyarok egyharmada egyáltalán nem jár étterembe. Aki viszont jár, annak a többsége állítólag nem gyorskajáldába, hanem valódi étterembe. Hiába szaporodnak a Michelin-csillagos éttermek, a magyarok döntő többsége messze elkerüli ezeket. Él még a közkeletű vélemény ezekről és úgy általában minden fine dining étteremről, hogy drága pénzen éhen maradsz…

Legelőtől a tányérig

2018.12.11.
Sajtfogások - Legelőtől a tányérig címmel tekinti át a magyar sajtok világát Segal Viktor és Sándor Tamás számos receptet és fotót is tartalmazó, a napokban megjelenő könyve.

Felfedezésre méltó: ételek Kárpátaljáról

2018.11.01.
Akik elfeledett, felfedezésre váró egyedi ízeket, ételeket keresnek, azoknak mindenképpen ajánlott az új gasztrokiadvány. De nem csak nekik, hanem mindazoknak, akik érdeklődéssel, együttérzéssel figyelik a kárpátaljai magyarság XXI. századi hányattatását. Kétség kívül most ők vannak a legnehezebb helyzetben a határainkon kívülre szorult nemzettársaink közül. Ezért is kiemelten fontos, hogy minden lehető módon támogassuk őket, ki-ki a maga lehetősége szerint. Ahogy Grezsa István is hangsúlyozta, a magyar kormány támogatása nagyon fontos, de nem elég, kellenek az ilyen kezdeményezések, amelyek sok ember figyelmét rá tudják irányítani a Kárpátalján élő magyar kisebbség hányatott sorsára, veszélyeztetettségére.

Tisztelgés egy igazi gasztrohungarikum előtt

2018.10.14.
De a Csabai Kolbászfesztivál a térség kultúráját, különleges értékeit és életformáját, valamint a családi tradíciókat is bemutatja.

Újranyit a történelmi kisvendéglő

2018.10.13.
Újra kinyit Seress Rezsőnek, a világhírű Szomorú vasárnap című dal zeneszerzőjének törzshelye. Az erzsébetvárosi Akácfa utcában található Kispipa étteremben az október 25-i megnyitón Szakcsi Lakatos Béla és Müller Péter Sziámi duója idézi meg Seress Rezsőt.

Kóstold a legmagyarabb fehérbort!

2018.10.10.
Noha már nem a legnagyobb területen termesztett fehérszőlő-fajta Magyarországon, mégis sokak számára a "legmagyarabb fehérbor" az olaszrizling

Ezeket a cikkeket olvastad már?