Van saját recepted?
Balatoni világsiker! A világ 10 legjobbja közé került egy magyar chardonnay!

Balatoni világsiker! A világ 10 legjobbja közé került egy magyar chardonnay!

2019.03.14. | Borissza Károly

A chardonnay borok világversenyén örömteli eredmény született, egy elképesztő magyar siker. A szigetcsépi székhelyű Gál Pincészet 2017-es bora nem csak aranyérmes lett, hanem a TOP10-be is bekerült!

Tovább
Van jövője a magyaros gasztronómiának? Széll Tamásék újabb sikere..

Van jövője a magyaros gasztronómiának? Széll Tamásék újabb sikere..

Tovább
Drága pénzen éhen maradsz, avagy nem kér a fine diningból a magyar…

Drága pénzen éhen maradsz, avagy nem kér a fine diningból a magyar…

Tovább

Felfedezésre méltó: ételek Kárpátaljáról

2018.11.01.
Akik elfeledett, felfedezésre váró egyedi ízeket, ételeket keresnek, azoknak mindenképpen ajánlott az új gasztrokiadvány. De nem csak nekik, hanem mindazoknak, akik érdeklődéssel, együttérzéssel figyelik a kárpátaljai magyarság XXI. századi hányattatását. Kétség kívül most ők vannak a legnehezebb helyzetben a határainkon kívülre szorult nemzettársaink közül. Ezért is kiemelten fontos, hogy minden lehető módon támogassuk őket, ki-ki a maga lehetősége szerint. Ahogy Grezsa István is hangsúlyozta, a magyar kormány támogatása nagyon fontos, de nem elég, kellenek az ilyen kezdeményezések, amelyek sok ember figyelmét rá tudják irányítani a Kárpátalján élő magyar kisebbség hányatott sorsára, veszélyeztetettségére.

Tisztelgés egy igazi gasztrohungarikum előtt

2018.10.14.
De a Csabai Kolbászfesztivál a térség kultúráját, különleges értékeit és életformáját, valamint a családi tradíciókat is bemutatja.

Újranyit a történelmi kisvendéglő

2018.10.13.
Újra kinyit Seress Rezsőnek, a világhírű Szomorú vasárnap című dal zeneszerzőjének törzshelye. Az erzsébetvárosi Akácfa utcában található Kispipa étteremben az október 25-i megnyitón Szakcsi Lakatos Béla és Müller Péter Sziámi duója idézi meg Seress Rezsőt.

Kóstold a legmagyarabb fehérbort!

2018.10.10.
Noha már nem a legnagyobb területen termesztett fehérszőlő-fajta Magyarországon, mégis sokak számára a "legmagyarabb fehérbor" az olaszrizling

Intenzív illatok orgiája

2018.10.07.
Az tudja csak igazán élvezni az ételeket-italokat, akinek nem csak az íz és a látvány számít, de az illat is. A fiamnak van egy német barátja. Ő kérdezte egyszer, hogy miért van, hogy a magyar ételek sokkal finomabbak, mint a németek é nálunk mindig olyan jó illat van. Mondtam neki, hogy a titok mindkét dologban a fűszer. Mi nem sajnáljuk a fűszereket. És egy-két erőteljes fűszer bizony tud nagyon csábító lenni. Mint például a fokhagymás-rozmaringos sertés.

A nagy zabálás és a többiek…

2018.09.30.
A gasztronómiai élvezetek számtalan rendezőt megihlettek már a filmtörténetben, idén ezek közül nyújt válogatást az október 1-jén induló Müpamozi vetítéssorozat új szezonja.

Mi a magyar konyha titka?

2018.09.28.
A siker kulcsa az, hogy a gasztronómia felismerte: a magyar alapanyagnál jobbat nem tud találni. Újra építve a kiváló minőségű magyar alapanyagokra, a siker garantált  

Zsák a foltját, bor a sajtját…

2018.09.28.
Első alkalommal rendezik meg az etyeki Gasztrosétányon a Magyar Sajtkészítők Egyesületének Sajtmustráját, az Újhegyi pincesorra látogatók így az etyeki borok mellett a Kárpát-medence legjobb sajtkészítőinek termékeivel is találkozhatnak szombaton.

Igen, megcsinálták! Fából vaskarika! Pontosabban vegetáriánus szalonna…

2018.09.27.
Erre szokták ugye azt mondani, hogy egyen ilyet akinek két anyja van!

Villány újdonságot kínál vörösből is!

2018.09.22.
A budavári borfesztiválnál is nagyobb divattá vált az elmúlt években a villányi borfesztiválon részt venni. Persze nem véletlenül vált a baranyai kisváros a borkedvelők magyar Mekkájává, hiszen a tényleg kiváló borok mellé páratlanul sikeres marketing is társul. Október első hétvégéjén kiderül, tud-e újat mutatni Villány. Előzetesen azt ígérik, hogy a borok terén is lesz különlegesség.

Ezeket a cikkeket olvastad már?