Van saját recepted?
Magyar hamburgerező a negyedik legjobb a világon

Magyar hamburgerező a negyedik legjobb a világon

2020.02.27. | nemethgrg

A Big 7 Tavel utazási magazin egy korábbi listáján Európa hatodik legjobb burgerezőjének válsztotta a Bamba Marha Burger Bárt, de a legújabb listán még előkelőbb helyezést értek el. A világ negyedik és egyben Európa legjobb hamburgerezőjévé választották.

Tovább
Magyar lány nyerte a cukrászolimpiát

Magyar lány nyerte a cukrászolimpiát

Tovább
Veres István képviseli Magyarországot a Bocuse d`Or szakácsversenyen

Veres István képviseli Magyarországot a Bocuse d`Or szakácsversenyen

Tovább

Intenzív illatok orgiája

2018.10.07.
Az tudja csak igazán élvezni az ételeket-italokat, akinek nem csak az íz és a látvány számít, de az illat is. A fiamnak van egy német barátja. Ő kérdezte egyszer, hogy miért van, hogy a magyar ételek sokkal finomabbak, mint a németek é nálunk mindig olyan jó illat van. Mondtam neki, hogy a titok mindkét dologban a fűszer. Mi nem sajnáljuk a fűszereket. És egy-két erőteljes fűszer bizony tud nagyon csábító lenni. Mint például a fokhagymás-rozmaringos sertés.

A nagy zabálás és a többiek…

2018.09.30.
A gasztronómiai élvezetek számtalan rendezőt megihlettek már a filmtörténetben, idén ezek közül nyújt válogatást az október 1-jén induló Müpamozi vetítéssorozat új szezonja.

Mi a magyar konyha titka?

2018.09.28.
A siker kulcsa az, hogy a gasztronómia felismerte: a magyar alapanyagnál jobbat nem tud találni. Újra építve a kiváló minőségű magyar alapanyagokra, a siker garantált  

Zsák a foltját, bor a sajtját…

2018.09.28.
Első alkalommal rendezik meg az etyeki Gasztrosétányon a Magyar Sajtkészítők Egyesületének Sajtmustráját, az Újhegyi pincesorra látogatók így az etyeki borok mellett a Kárpát-medence legjobb sajtkészítőinek termékeivel is találkozhatnak szombaton.

Igen, megcsinálták! Fából vaskarika! Pontosabban vegetáriánus szalonna…

2018.09.27.
Erre szokták ugye azt mondani, hogy egyen ilyet akinek két anyja van!

Villány újdonságot kínál vörösből is!

2018.09.22.
A budavári borfesztiválnál is nagyobb divattá vált az elmúlt években a villányi borfesztiválon részt venni. Persze nem véletlenül vált a baranyai kisváros a borkedvelők magyar Mekkájává, hiszen a tényleg kiváló borok mellé páratlanul sikeres marketing is társul. Október első hétvégéjén kiderül, tud-e újat mutatni Villány. Előzetesen azt ígérik, hogy a borok terén is lesz különlegesség.

Vonzó páros: Eger és Székelyföld

2018.09.19.
Idén újra összekapcsolódnak a szüreti programok a Székelyföld értékeit bemutató rendezvénnyel, a pénteken kezdődő, háromnapos egri pincefesztiválon.

Felfedezésre méltó: ételek Tirpákföldéről!

2018.09.18.
Tirpákföld és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye korántsem a magyar gasztronómia fellegvára. De még a tájegységi étkei sem olyan fölkapottak, mint például palócoké. Pedig egy igen finom ízvilágot ismerhet meg, aki nyitott a ma már újdonságként ható, ám régi ízekre. Sohasem volt ez gazdag vidék, sem terményben, sem másban, ennek ellenére – ahogy más magyar tájakon is – sikerült egyszerű, de változatos konyhát teremteni.
Címkék: KOCKÁS ABROSZ

A Balaton lesz a középpontban Budapesten

2018.09.03.
A Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra áll az idei, immár 27. Budapest Borfesztivál középpontjában. A fesztivál kapcsán azt hangsúlyozzák, hogy a magyar bor az országimázsunk fontos eleme. 

Egy jó nyárbúcsúztató leves…

2018.09.02.
Ismét oda a nyár, oda vannak a nyár ízei. De utoljára még főzhetünk egy jó tartalmas nyári levest, benne az imádott évszak minden finom ízével. Zöldséges-tejfölös húsgombócleves
Címkék: levesek, RECEPTEK

Ezeket a cikkeket olvastad már?