Van saját recepted?
Balatoni világsiker! A világ 10 legjobbja közé került egy magyar chardonnay!

Balatoni világsiker! A világ 10 legjobbja közé került egy magyar chardonnay!

2019.03.14. | Borissza Károly

A chardonnay borok világversenyén örömteli eredmény született, egy elképesztő magyar siker. A szigetcsépi székhelyű Gál Pincészet 2017-es bora nem csak aranyérmes lett, hanem a TOP10-be is bekerült!

Tovább
Van jövője a magyaros gasztronómiának? Széll Tamásék újabb sikere..

Van jövője a magyaros gasztronómiának? Széll Tamásék újabb sikere..

Tovább
Drága pénzen éhen maradsz, avagy nem kér a fine diningból a magyar…

Drága pénzen éhen maradsz, avagy nem kér a fine diningból a magyar…

Tovább

Vonzó páros: Eger és Székelyföld

2018.09.19.
Idén újra összekapcsolódnak a szüreti programok a Székelyföld értékeit bemutató rendezvénnyel, a pénteken kezdődő, háromnapos egri pincefesztiválon.

Felfedezésre méltó: ételek Tirpákföldéről!

2018.09.18.
Tirpákföld és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye korántsem a magyar gasztronómia fellegvára. De még a tájegységi étkei sem olyan fölkapottak, mint például palócoké. Pedig egy igen finom ízvilágot ismerhet meg, aki nyitott a ma már újdonságként ható, ám régi ízekre. Sohasem volt ez gazdag vidék, sem terményben, sem másban, ennek ellenére – ahogy más magyar tájakon is – sikerült egyszerű, de változatos konyhát teremteni.
Címkék: KOCKÁS ABROSZ

A Balaton lesz a középpontban Budapesten

2018.09.03.
A Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra áll az idei, immár 27. Budapest Borfesztivál középpontjában. A fesztivál kapcsán azt hangsúlyozzák, hogy a magyar bor az országimázsunk fontos eleme. 

Egy jó nyárbúcsúztató leves…

2018.09.02.
Ismét oda a nyár, oda vannak a nyár ízei. De utoljára még főzhetünk egy jó tartalmas nyári levest, benne az imádott évszak minden finom ízével. Zöldséges-tejfölös húsgombócleves
Címkék: levesek, RECEPTEK

Ebből aztán lehet jőízűt falatozni egy kora őszi estén a kertben!

Egy óra alatt megvan, köret sem kell hozzá csak igazi friss fehérkenyér (parasztkenyér). Laktató étel, így aztán nem árt utána „csapatni” egy jóféle pálinkával. Még az asszonyok is után küldhetnek egy kis kontyalávalót… Makói hagymás aprópecsenye

Szeretett ízek szokatlan találkozása: telitalálat!

2018.08.19.
Igazán ritka páros a gasztronómiában, pedig mindkettő gyakori szereplő. És együtt is izgalmasak. Sőt, egy igazán férfias, laktató ételt adnak együtt. Toszkán paradicsomos máj…

Megmenthetőek a magyaros ízek?

2018.08.15.
Lassan két évtizede halljuk a nagy „gasztrotudoroktól”, hogy a magyar ételek mennyire egészségtelenek, mennyire idejét múlt, avitt az egész magyaros gasztronómia. És persze minden, ami idegen, az jó és egészséges… Végre vannak, akik észbekaptak és igyekeznek megértetni az emberekkel, hogy ez úgy ahogy van, hülyeség. A magyaros gasztro semmivel sem alábbvaló, mint bármely más nemzeti konyha.

A konobák remeke, avagy a tengerpart kihagyhatatlan íze...

2018.08.12.
A magyarok többsége leragadt a "balatoni" hekknél. Sajnos. Pedig egyre többen járunk például a horvát tengerpartra és ma már sokan azt is tudjuk, hogy restaurant vagy főleg pizzeria helyett érdemes konobába beülni. De sajnos a többség viszont itt sem jut túl a csevap-pljeskavica-grillmix hármason. És közben vágyódva nézi, ahogy a szomszéd asztalnál eszik a mennyei illetű sült halakat. Például a brancint, ami minden magára valamit is adó konoba étlapján szerepel....

Két zseniálisan egyszerű mediterrán reggeli

2018.08.05.
A nyaraláson szeret az ember lustulni és nem feltétlenül arra szánja az idejét, hogy villásreggeliket készítsen... No, de mit egyen az, aki nem az otthonról hűtőtáskában hozott parizeren akar élni. Nos, íme két zseniálisan egyszerű és gyors reggeli...

Ezzel lehet villantani! Egy nem hagyományos szuper nyári partikaja

2018.07.29.
Aki magára valamit is ad, már nem elégszik meg a nyári kerti partykon a sósmogyoró, bolti sósrágcsa „föltálalásával”. És ez jól is van így. A szendvicsek készítése egy lehetőség, de valljuk be, már az is elég unalmas. Nos, itt egy lehetséges megoldás: gyors, egyszerű, de nem hagyományos. Krumpli „pizza” sonkával.

Ezeket a cikkeket olvastad már?