Van saját recepted?
Balatoni világsiker! A világ 10 legjobbja közé került egy magyar chardonnay!

Balatoni világsiker! A világ 10 legjobbja közé került egy magyar chardonnay!

2019.03.14. | Borissza Károly

A chardonnay borok világversenyén örömteli eredmény született, egy elképesztő magyar siker. A szigetcsépi székhelyű Gál Pincészet 2017-es bora nem csak aranyérmes lett, hanem a TOP10-be is bekerült!

Tovább
Van jövője a magyaros gasztronómiának? Széll Tamásék újabb sikere..

Van jövője a magyaros gasztronómiának? Széll Tamásék újabb sikere..

Tovább
Drága pénzen éhen maradsz, avagy nem kér a fine diningból a magyar…

Drága pénzen éhen maradsz, avagy nem kér a fine diningból a magyar…

Tovább

Egy könnyű nyáriesti vacsora

2018.07.22.
Van az úgy, hogy az ember nem szeret egy forró nyári napon sokat sürgölődni a konyhában. Ilyenkor jön jól egy olyan recept, amihez általában minden megvan a háztartásban és könnyen, gyorsan elkészül. Nem mellékesen finom is. Már annak, aki hozzám hasonlóan szereti a májat… Fűszeres csirkemáj tepsiben sütve salátaágyon

Egy tartalmas és finom leves Erdélyből

2018.07.18.
Hát ez sem fine dining. Nagyon nem. A mindenféle reformgasztrósok pedig egyenesen sokkot kapnak a hozzávalók láttán, mondván ez halálos. Mondjuk Erdélyben évszázadok óta eszik és nem haltak ki tőle… Érdemes kipróbálni!

Visszaálmodom magam Balaton parti kikötői nyárestékbe

2018.07.08.
Nem különösebben rajongok a Balatontért, inkább tengerpárti vagyok. De van, ami mágnesként vonzott a Balatonhoz minden nyáron. A kikötőben sült borjúmáj a fél literes fehérboros fröccsel. Utána mindig úgy éreztem, hogy legszívesebben átölelném az egész világot. És persze hiába voltam teljesen tele, a második fröccs után már indultam repetázni a májból… Utána hajnalig tartott a borozás, mert hát ugye szomjas a máj… Nyaranta néha kedvet kapok roston sült borjúmájra. Olyankor visszaálmodom magam a balatonparti ifjúságomba.

Egyszerű, régi ételünk, amiért kár lenne

2018.07.01.
Ezt az ételünket is elviheti a világ nagy gasztroforradalma, ahol minden, ami régi az avitt, egészségtelen, mifelénk ráadásul még a „szocialista gasztroborzalom” stigtámát is ráütik. Pedig, milyen jól tud esni egy vacsorára mondjuk egy jó borsos tokány. Azért persze egy ismeretlen vendéglátóipari egységben én sem merném megrendelni, de otthon könnyen, gyorsan elkészíthető.

Egy ehető saláta azoknak, aki nem kedvelik a nyúltápot...

2018.06.24.
Ez az ehető saláta úgy készül, hogy a vegyes vágott zöldsalátára rápakolok annyi finomságot, amennyivel emberi fogyasztásra alkalmassá teszem a „nyúltápot”… Mondjuk azt nem garantálom, hogy nagyon fogyókúrás étek. Ez a Dzsentri saláta.

Méltatlanul hanyagolt régi magyar étek

2018.06.17.
Ritkán kerül már az asztalokra, pedig régi jó, magyaros leves. A sokféle alapanyaga finom és egyedi ízvilágot kínál. Sokan még csak nem is hallottak róla: favágó leves…

A nyár ízei tepsiben

2018.06.10.
Könnyű nyáresti vacsora és igazi magyaros étel. Sertéssült és lecsó együtt, sütőben elkészítve, azaz lecsóban sült sertéscomb.

Az isteni kávé, ezúttal sütiben

2018.06.03.
Mivel évtizedek óta kávéfüggő vagyok (nem csak a hatását az ízét is szeretem) ezért a kávét gyakorlatilag minden formájában imádom. Például sütiben. Ezért is az egyik kedvencem ez az egyszerű de nagyon jó, viszont nem gyors sütirecept. Itt is kiemelten fontos, hogy nagyon jó minőségű alapanyagokat (kávé, kakaó, igazi vaj) használjunk, különben jön a csalódás, hogy „jó, jó, de nem az igazi…”

A Keresztapák kedvence, avagy a maffia félelmetes gasztrofegyvere

2018.05.27.
Keresztapa? Sopranos? Egyre megy. Van egy közös titkuk. Mindegyik imádja ezt az isteni ízorgiát. Magyarországon kevesen ismerik és még kevesebben mernek belevágni az elkészítésébe. Talán ezért is nincs magyaros neve. Ráadásul nem egy szépen mutató étel, viszont isteni finom. Aki egyszer kóstolta az igazit, az örökre rabja marad. Ez az Osso Buco. Az éttermek étlapján szereplő Osso Bucconak rendszerint semmi köze az eredetihez, általában valami magyarosan „újragondolt kreálmány.”

A tavasz friss és egyedi íze

2018.05.20.
A spárga egy kifejezetten egyedi ízvilág, visszafogott, elegáns és eltér a mindennapi megszokottól. Ráadásul nagyon sokféleképp felhasználhatjuk a krémlevestől a rántott spárgáig. Most egy gyors és nagyon egyszerű étek következik: spárga bacon köntösben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?