Van saját recepted?
Magyar hamburgerező a negyedik legjobb a világon

Magyar hamburgerező a negyedik legjobb a világon

2020.02.27. | nemethgrg

A Big 7 Tavel utazási magazin egy korábbi listáján Európa hatodik legjobb burgerezőjének válsztotta a Bamba Marha Burger Bárt, de a legújabb listán még előkelőbb helyezést értek el. A világ negyedik és egyben Európa legjobb hamburgerezőjévé választották.

Tovább
Magyar lány nyerte a cukrászolimpiát

Magyar lány nyerte a cukrászolimpiát

Tovább
Veres István képviseli Magyarországot a Bocuse d`Or szakácsversenyen

Veres István képviseli Magyarországot a Bocuse d`Or szakácsversenyen

Tovább

Ebből aztán lehet jőízűt falatozni egy kora őszi estén a kertben!

Egy óra alatt megvan, köret sem kell hozzá csak igazi friss fehérkenyér (parasztkenyér). Laktató étel, így aztán nem árt utána „csapatni” egy jóféle pálinkával. Még az asszonyok is után küldhetnek egy kis kontyalávalót… Makói hagymás aprópecsenye

Szeretett ízek szokatlan találkozása: telitalálat!

2018.08.19.
Igazán ritka páros a gasztronómiában, pedig mindkettő gyakori szereplő. És együtt is izgalmasak. Sőt, egy igazán férfias, laktató ételt adnak együtt. Toszkán paradicsomos máj…

Megmenthetőek a magyaros ízek?

2018.08.15.
Lassan két évtizede halljuk a nagy „gasztrotudoroktól”, hogy a magyar ételek mennyire egészségtelenek, mennyire idejét múlt, avitt az egész magyaros gasztronómia. És persze minden, ami idegen, az jó és egészséges… Végre vannak, akik észbekaptak és igyekeznek megértetni az emberekkel, hogy ez úgy ahogy van, hülyeség. A magyaros gasztro semmivel sem alábbvaló, mint bármely más nemzeti konyha.

A konobák remeke, avagy a tengerpart kihagyhatatlan íze...

2018.08.12.
A magyarok többsége leragadt a "balatoni" hekknél. Sajnos. Pedig egyre többen járunk például a horvát tengerpartra és ma már sokan azt is tudjuk, hogy restaurant vagy főleg pizzeria helyett érdemes konobába beülni. De sajnos a többség viszont itt sem jut túl a csevap-pljeskavica-grillmix hármason. És közben vágyódva nézi, ahogy a szomszéd asztalnál eszik a mennyei illetű sült halakat. Például a brancint, ami minden magára valamit is adó konoba étlapján szerepel....

Két zseniálisan egyszerű mediterrán reggeli

2018.08.05.
A nyaraláson szeret az ember lustulni és nem feltétlenül arra szánja az idejét, hogy villásreggeliket készítsen... No, de mit egyen az, aki nem az otthonról hűtőtáskában hozott parizeren akar élni. Nos, íme két zseniálisan egyszerű és gyors reggeli...

Ezzel lehet villantani! Egy nem hagyományos szuper nyári partikaja

2018.07.29.
Aki magára valamit is ad, már nem elégszik meg a nyári kerti partykon a sósmogyoró, bolti sósrágcsa „föltálalásával”. És ez jól is van így. A szendvicsek készítése egy lehetőség, de valljuk be, már az is elég unalmas. Nos, itt egy lehetséges megoldás: gyors, egyszerű, de nem hagyományos. Krumpli „pizza” sonkával.

Egy könnyű nyáriesti vacsora

2018.07.22.
Van az úgy, hogy az ember nem szeret egy forró nyári napon sokat sürgölődni a konyhában. Ilyenkor jön jól egy olyan recept, amihez általában minden megvan a háztartásban és könnyen, gyorsan elkészül. Nem mellékesen finom is. Már annak, aki hozzám hasonlóan szereti a májat… Fűszeres csirkemáj tepsiben sütve salátaágyon

Egy tartalmas és finom leves Erdélyből

2018.07.18.
Hát ez sem fine dining. Nagyon nem. A mindenféle reformgasztrósok pedig egyenesen sokkot kapnak a hozzávalók láttán, mondván ez halálos. Mondjuk Erdélyben évszázadok óta eszik és nem haltak ki tőle… Érdemes kipróbálni!

Visszaálmodom magam Balaton parti kikötői nyárestékbe

2018.07.08.
Nem különösebben rajongok a Balatontért, inkább tengerpárti vagyok. De van, ami mágnesként vonzott a Balatonhoz minden nyáron. A kikötőben sült borjúmáj a fél literes fehérboros fröccsel. Utána mindig úgy éreztem, hogy legszívesebben átölelném az egész világot. És persze hiába voltam teljesen tele, a második fröccs után már indultam repetázni a májból… Utána hajnalig tartott a borozás, mert hát ugye szomjas a máj… Nyaranta néha kedvet kapok roston sült borjúmájra. Olyankor visszaálmodom magam a balatonparti ifjúságomba.

Egyszerű, régi ételünk, amiért kár lenne

2018.07.01.
Ezt az ételünket is elviheti a világ nagy gasztroforradalma, ahol minden, ami régi az avitt, egészségtelen, mifelénk ráadásul még a „szocialista gasztroborzalom” stigtámát is ráütik. Pedig, milyen jól tud esni egy vacsorára mondjuk egy jó borsos tokány. Azért persze egy ismeretlen vendéglátóipari egységben én sem merném megrendelni, de otthon könnyen, gyorsan elkészíthető.

Ezeket a cikkeket olvastad már?