Van saját recepted?
Magyar hamburgerező a negyedik legjobb a világon

Magyar hamburgerező a negyedik legjobb a világon

2020.02.27. | nemethgrg

A Big 7 Tavel utazási magazin egy korábbi listáján Európa hatodik legjobb burgerezőjének válsztotta a Bamba Marha Burger Bárt, de a legújabb listán még előkelőbb helyezést értek el. A világ negyedik és egyben Európa legjobb hamburgerezőjévé választották.

Tovább
Magyar lány nyerte a cukrászolimpiát

Magyar lány nyerte a cukrászolimpiát

Tovább
Veres István képviseli Magyarországot a Bocuse d`Or szakácsversenyen

Veres István képviseli Magyarországot a Bocuse d`Or szakácsversenyen

Tovább

Eierkuchen, az átverős isteni süti

2017.12.21.
Amikor a látvány megcsal. Nem, ez nem tükörtojások sora. Ez bizony sütemény, ráadásul azok a sárgák nem is tojások a tetején… Karácsonyi meglepetés sütinek kiváló, ha nem csak bejglit akarsz tálalni.

Egy szokatlan páros igazán pikáns íze

2017.12.20.
Egy egyszerű, de nem mindennapos fogás. A szokásos rántott csirkén ezúttal túllépve, egy pikánsabb, de könnyen és gyorsan elkészíthető étel. Nem mondanám ünnepi éteknek, de két ünnep között, amikor már elegünk van a konyhában töltött hosszú órákból, akkor jól jöhet egy ilyen - nem megunt - recept: narancsos-fokhagymás pikáns csirke.

Sokunk egyik kedvence lett az év borásza!

2017.12.08.
Ez a díj egy élet munkájának az elismerése - fogalmazott a díjazott, aki Magyarország legnagyobb, de egyik legkevésbé elismert hegyvidékének szeretett és megbecsült borásza.

Világraszóló magyar borsiker

2017.11.21.
A tokaji aszú végre visszaszerezte rangját a borvilágban! A borvidék egyik borát ugyanis a világ legjobb 100 bora közé sorolták. Ráadásul már nem először.

Főszerepben a Franc

2017.11.13.
Egy újabb villányi szuperhévége vár a borok szerelmeseire, ezúttal a franc lesz a főszereplő. A szakmai közösség, majd másnap a csak simán borkedvelő közönség a borvidék legjellemzőbb borfajtát, a cabernet Franc-kot kóstolhatja több mint 40 tételben. Super premium borok is a kóstolópoharakba kerülnek, és az is kiderül, állja-e a versenyt a világhírű francia testvérborokkal a villányi Franc.

Pórias ételből így lesz elegáns étek

2017.11.13.
A húslevesekhez, gulyásokhoz szokott magyar ember étlapján sajnos sokkal kevesebbszer szerepel egy-egy jófajta krémleves, mint kellene. Pedig általában gyors, finom és nem is drága. Ráadásul számtalan variációs lehetőséget nyújt mind a fűszerezésre, mind pedig a „levesbetétek” tekintetében.

A legfinomabb szárnyas leves…

2017.11.10.
Márpedig nálunk a húsleves csirkéből készül és kész! – zárt rövidre apám minden, vasárnapi ebéddel kapcsolatos vitakezdeményt gyermekkoromban. Aztán felnőtt fejjel egyszer főztem neki libanyakból levest. Többé nem forszírozta a csirkét. Így, Szent Márton nap előtt pont aktuális is az egyszerű, de nagyon finom libanyak leves receptje. Semmi fölösleges cifrázás: libanyak és zöldségek.

Kimagasló borok születhetnek idén Villányban

2017.11.10.
A villányi borvidéken már szinte teljesen befejeződtek a szüreti munkák, a betakarított termés minősége kiemelkedően jó.  
Címkék: BOROKRÓL, villány

Egy igazi férfiálom! Legényfogó ez is, de nem leves!

2017.11.09.
Három napig készül, cserébe viszont egy életre megnyered vele a kiválasztott és szerencsés férfi szívét. Sok munka nincs vele, de a háromnapi pácolást nem érdemes elhagyni! Sörös sült csülök.

Újjáélesztett népi hagyomány

2017.11.09.
A Márton-napi hagyomány jól bemutatja a magyar konyha és borok egyedülállóságát, sokszínűségét itthon és külföldön egyaránt

Ezeket a cikkeket olvastad már?