Van saját recepted?
Magyar hamburgerező a negyedik legjobb a világon

Magyar hamburgerező a negyedik legjobb a világon

2020.02.27. | nemethgrg

A Big 7 Tavel utazási magazin egy korábbi listáján Európa hatodik legjobb burgerezőjének válsztotta a Bamba Marha Burger Bárt, de a legújabb listán még előkelőbb helyezést értek el. A világ negyedik és egyben Európa legjobb hamburgerezőjévé választották.

Tovább
Magyar lány nyerte a cukrászolimpiát

Magyar lány nyerte a cukrászolimpiát

Tovább
Veres István képviseli Magyarországot a Bocuse d`Or szakácsversenyen

Veres István képviseli Magyarországot a Bocuse d`Or szakácsversenyen

Tovább

A nászéjszakák borát ünneplik Somlón

2017.09.16.
Az elmúlt tíz év legjobb évjáratainak borain keresztül mutatja be Somló emblematikus szőlőfajtája, a juhfark lehetőségeit a Somlói Juhfark Ünnep szeptember 23-án Somlójenőn.

A darabka Adria

2017.07.14.
Bár állítólag szerb eredetű étel, mégsem hiányozhat sehol az étlapról Horvátországban, legyen az egy kis konoba vagy sokcsillagos étterem. És persze nem biztos, hogy az utóbbiban készítik a finomabbat. Ugyanis mindenhol kicsit más: ki így készíti, ki úgy, ki így szereti, ki amúgy. Egyet nem lehet: nem szeretni a csevapot.

Egy csábító vacsora után jön a tüzes éjszaka…

2017.07.12.
Egyszerű, (majdnem) gyors, nagyon finom… És nem mellékesen nagyon vágykeltő. Kedves Leányok, hölgyek! Ha egy tüzes éjszakára vágynak, akkor garantált siker a Feketekagyló fehérborban.

A napfényes toszkána ízei

2017.06.25.
Egy könnyed és gyors olaszos nyári étek, amely a forró napokon sem terheli meg a gyomrot: Toszkán szűzérmék.

Nyári reggelek imádnivaló reggelije

2017.06.24.
Egyszerű, de zseniális… A paradicsom, a fokhagyma és az olivaolaj eszményi randevúja egy szelet kenyéren. A katalánok „nemzeti” reggelije: a pan tomaca. „Lopjuk” tűlük. Érdemes!

Egy gyors, egyszerű, de finom vacsora

2017.06.11.
A gyerekek imádni fogják. Ráadásul kevés hozzávalóra van szükség és nincs vele sok macera. Egy vasárnap estére, amikor az ebéd után nincs kedvünk hosszasan főzőcskézni, pont jó: tepsiben sült szalonnás-sajtos krumpli

Recept! Ritkán kerül az asztalra, pedig finom a pulykahús

2017.06.03.
Ha szárnyas, akkor csirke, vagy tyúk. És leginkább rántott hús formájában. Jó is az persze, alig lehet megunni... De ha mégis, pulykából fejedelmi étket késízhetünk. Nem mellékesen a pulyka kevésbé száraz és sokkal ízesebb hús, mint a csirke! Íme a Szalonnás gombás fűszeres pulykasült

Fennséges reggeli maradékokból és szárazkenyérből

2017.05.21.
Sokszor marad néhány szeletnyi kenyér, kisebb-nagyobb sajt, sonka, szalonna… Na, ezekből lehet valami a szokottól kissé elérőt alkotni. Például egy vasárnap reggel meglepni veled a családot! Töltött bundáskenyér

Egy jó idényrecept...

2017.05.14.
Vannak a magyar konyhának gyakorlatilag állandóan használt alapanyagai. Na, a spárga viszont egyáltalán nem tartozik közéjük. Sokak leélik úgy az életüket, hogy meg sem kóstolják. Pedig nem a túl markáns, de azért egyedi ízével tudja biztosítani a szükséges kis változatosságot az unalom ellen.

Túl lehet lépni a hagyományos pörkölt és gulyás kombón

2017.05.07.
Itt a tavasz, itt a nyár, itt a bográcsszezon. Ha már mindenki unja a marhapöri meg a gulyásleves egyhangúságát, akkor ajánlunk egy igazi jó, tanyasi ételt, ami biográcsban elkészítve a legfinomabb! Tarhonyaleves bográcsban házi füstölt kolbásszal

Ezeket a cikkeket olvastad már?