Van saját recepted?
Magyar hamburgerező a negyedik legjobb a világon

Magyar hamburgerező a negyedik legjobb a világon

2020.02.27. | nemethgrg

A Big 7 Tavel utazási magazin egy korábbi listáján Európa hatodik legjobb burgerezőjének válsztotta a Bamba Marha Burger Bárt, de a legújabb listán még előkelőbb helyezést értek el. A világ negyedik és egyben Európa legjobb hamburgerezőjévé választották.

Tovább
Magyar lány nyerte a cukrászolimpiát

Magyar lány nyerte a cukrászolimpiát

Tovább
Veres István képviseli Magyarországot a Bocuse d`Or szakácsversenyen

Veres István képviseli Magyarországot a Bocuse d`Or szakácsversenyen

Tovább

Egyszerű, de nem gyors… viszont mennyei finomság

2017.04.25.
Végtelenül egyszerű recept, ám idejében el kell kezdeni, hogy egy kiadós vacsora váljék belőle. Tavasztól őszig, naplementekor a kertben teraszon vagy erkélyen néhány pohár hűtött fehérborral párosítva. A magyarok mennyországában érezhetjük magunkat… Ez a sült oldalas.

Isteni ízek, olcsón: Vörösboros resztelt borjúmáj

2017.04.05.
Németországban 30 euró egy kiló borjúmáj. Nálunk 3 euró sincs, azaz kb. 800 forint. A legolcsóbb húsok egyike. Hogy miért, ki tudja… Mert egyébként elképesztően finom. Gondoljunk csak a böllérmájra… (ó, azok a fröccsös Balaton parti esték… éjszakák… hajnalok…) Na, de nem csak azt lehet elkészíteni a borjúmájból...

Frittata, avagy egy királyi reggeli mindenféle maradékból

2017.04.02.
A deres halántékú, szívdöglesztő Harrison Ford igazi férfias szenvedéllyel főz élőben a reggeli tv-műsorban, hogy visszacsábítsa a Nőt. Talán ez az egyetlen emlékezetes jelenete a Morning Glory, magyarul Ébredj velünk címmel futó filmnek. És mit készít Ford? Frittatát…
Címkék: RECEPTEK, Reggelik

Szolnoki bojtáravató

2017.04.01.
Na ehhez jó gyomor kell és jó étvágy! Nem a galambgyomrú nyápicok étele! Viszont cserébe isteni finom. Mondjuk elkészíteni se két perc! De egyszer az életben érdemes nekiállni! Mondjuk egy szép vasárnap délután, hogy az esti roséfröccs méltó vacsorát kísérjen!

Font - Irsai Olivér 2015

2016.11.08.
Az illata többet ígért, mint amit adott a bor maga

A családi asztal, amelyhez mindenkinek jussa van

2016.02.02.
Ha visszatérhetnének a kockás abroszos idők…

Az újragondolt ételektől ments meg Uram minket!

2015.10.16.
Amikor belekóstolsz a kreálmány helyett biztonsági játékként megrendelt gulyáslevesbe, akkor az arcodtól a talpadig mindened összerándul, miközben a gyomrod fénysebességgel akarja visszaküldeni az első falatot.

Tisztességes, magyaros…

2015.09.16.
„gyömbéres, lime-os, chilis csirkekolbászt ajánlom (noris bucival, ponzu szósszal, "kókuszgolyóval", daikonnal…” Na, szóval… Hát a kedves Mama hogy van?

Az illata még megvan, de az íze már elveszett

2015.07.01.
Akik nem tudnak, vagy nem is akarnak felülni a világdivatnak számító szuvidálunk, konfitálunk, fájndájnigolunk méregdrága trendre, azok – sajnos egyelőre csak jobb híján – a boldog békeidők vendéglátása felé fordulnak.

Azok a régi szép idők...

Amikor még sramlizene szólt és az úri (és nem annyira úri) közönség boldogan és önfeledten habzsolta az életet (és étkeket) azokban a legendás, kockás abroszos kisvendéglőkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?