Van saját recepted?

Intenzív illatok orgiája

2018.10.07.
Az tudja csak igazán élvezni az ételeket-italokat, akinek nem csak az íz és a látvány számít, de az illat is. A fiamnak van egy német barátja. Ő kérdezte egyszer, hogy miért van, hogy a magyar ételek sokkal finomabbak, mint a németek é nálunk mindig olyan jó illat van. Mondtam neki, hogy a titok mindkét dologban a fűszer. Mi nem sajnáljuk a fűszereket. És egy-két erőteljes fűszer bizony tud nagyon csábító lenni. Mint például a fokhagymás-rozmaringos sertés.

Egyszerű, régi ételünk, amiért kár lenne

2018.07.01.
Ezt az ételünket is elviheti a világ nagy gasztroforradalma, ahol minden, ami régi az avitt, egészségtelen, mifelénk ráadásul még a „szocialista gasztroborzalom” stigtámát is ráütik. Pedig, milyen jól tud esni egy vacsorára mondjuk egy jó borsos tokány. Azért persze egy ismeretlen vendéglátóipari egységben én sem merném megrendelni, de otthon könnyen, gyorsan elkészíthető.

Egy igazi férfiálom! Legényfogó ez is, de nem leves!

2017.11.09.
Három napig készül, cserébe viszont egy életre megnyered vele a kiválasztott és szerencsés férfi szívét. Sok munka nincs vele, de a háromnapi pácolást nem érdemes elhagyni! Sörös sült csülök.

Hús hagymaágyon. Azaz hagyma és hús és nem is kell ennél több…

2017.10.20.
Van, amikor nem akarunk sokat bíbelődni az étel elkészítésével, és a sok hozzávalóval. Na ilyenkor jön jól ez a recept. Hagyma (csakis valódi makói!) szép hússzeletek, só, bors és már mehet is a sütőbe… Ez a combszeletek hagymaágyon.

Laci te, hallod-e, itt a Lacipecsenye

2017.10.17.
A lacipecsenye egy egyszerű, kevés hozzávalóból elkészíthető, igazi magyaros étel, amely lassan-lassan sajnos feledésbe merül a "nagy kulináris magyar gasztroforradalomban". Kár lenne érte! Isteni finom!

A darabka Adria

2017.07.14.
Bár állítólag szerb eredetű étel, mégsem hiányozhat sehol az étlapról Horvátországban, legyen az egy kis konoba vagy sokcsillagos étterem. És persze nem biztos, hogy az utóbbiban készítik a finomabbat. Ugyanis mindenhol kicsit más: ki így készíti, ki úgy, ki így szereti, ki amúgy. Egyet nem lehet: nem szeretni a csevapot.

Egyszerű, de nem gyors… viszont mennyei finomság

2017.04.25.
Végtelenül egyszerű recept, ám idejében el kell kezdeni, hogy egy kiadós vacsora váljék belőle. Tavasztól őszig, naplementekor a kertben teraszon vagy erkélyen néhány pohár hűtött fehérborral párosítva. A magyarok mennyországában érezhetjük magunkat… Ez a sült oldalas.

Szolnoki bojtáravató

2017.04.01.
Na ehhez jó gyomor kell és jó étvágy! Nem a galambgyomrú nyápicok étele! Viszont cserébe isteni finom. Mondjuk elkészíteni se két perc! De egyszer az életben érdemes nekiállni! Mondjuk egy szép vasárnap délután, hogy az esti roséfröccs méltó vacsorát kísérjen!

Ezeket a cikkeket olvastad már?