Van saját recepted?

Legelőtől a tányérig

2018.12.11.
Sajtfogások - Legelőtől a tányérig címmel tekinti át a magyar sajtok világát Segal Viktor és Sándor Tamás számos receptet és fotót is tartalmazó, a napokban megjelenő könyve.

Felfedezésre méltó: ételek Kárpátaljáról

2018.11.01.
Akik elfeledett, felfedezésre váró egyedi ízeket, ételeket keresnek, azoknak mindenképpen ajánlott az új gasztrokiadvány. De nem csak nekik, hanem mindazoknak, akik érdeklődéssel, együttérzéssel figyelik a kárpátaljai magyarság XXI. századi hányattatását. Kétség kívül most ők vannak a legnehezebb helyzetben a határainkon kívülre szorult nemzettársaink közül. Ezért is kiemelten fontos, hogy minden lehető módon támogassuk őket, ki-ki a maga lehetősége szerint. Ahogy Grezsa István is hangsúlyozta, a magyar kormány támogatása nagyon fontos, de nem elég, kellenek az ilyen kezdeményezések, amelyek sok ember figyelmét rá tudják irányítani a Kárpátalján élő magyar kisebbség hányatott sorsára, veszélyeztetettségére.

A nagy zabálás és a többiek…

2018.09.30.
A gasztronómiai élvezetek számtalan rendezőt megihlettek már a filmtörténetben, idén ezek közül nyújt válogatást az október 1-jén induló Müpamozi vetítéssorozat új szezonja.

Katonák főznek, de ez nem a tábori konyha

2017.09.22.
A Magyar Honvédségben valaha szolgált és jelenleg szolgáló katonáinak gasztronómiai élményeivel folytatódik Őszy-Tóth Gábriel, az Így főznek... című könyvsorozata.

Ezeket a cikkeket olvastad már?