Van saját recepted?

Van jövője a magyaros gasztronómiának? Széll Tamásék újabb sikere..

2019.02.26.
A Stand, Széll Tamás és Szulló Szabina mindössze fél éve nyitott fine dining étterme kapta az Év Étterme díjat a hétfőn Budapesten megrendezett díjátadó gálán.

Drága pénzen éhen maradsz, avagy nem kér a fine diningból a magyar…

2019.02.06.
A magyarok egyharmada egyáltalán nem jár étterembe. Aki viszont jár, annak a többsége állítólag nem gyorskajáldába, hanem valódi étterembe. Hiába szaporodnak a Michelin-csillagos éttermek, a magyarok döntő többsége messze elkerüli ezeket. Él még a közkeletű vélemény ezekről és úgy általában minden fine dining étteremről, hogy drága pénzen éhen maradsz…

Tisztelgés egy igazi gasztrohungarikum előtt

2018.10.14.
De a Csabai Kolbászfesztivál a térség kultúráját, különleges értékeit és életformáját, valamint a családi tradíciókat is bemutatja.

Újranyit a történelmi kisvendéglő

2018.10.13.
Újra kinyit Seress Rezsőnek, a világhírű Szomorú vasárnap című dal zeneszerzőjének törzshelye. Az erzsébetvárosi Akácfa utcában található Kispipa étteremben az október 25-i megnyitón Szakcsi Lakatos Béla és Müller Péter Sziámi duója idézi meg Seress Rezsőt.

Mi a magyar konyha titka?

2018.09.28.
A siker kulcsa az, hogy a gasztronómia felismerte: a magyar alapanyagnál jobbat nem tud találni. Újra építve a kiváló minőségű magyar alapanyagokra, a siker garantált  

Igen, megcsinálták! Fából vaskarika! Pontosabban vegetáriánus szalonna…

2018.09.27.
Erre szokták ugye azt mondani, hogy egyen ilyet akinek két anyja van!

Felfedezésre méltó: ételek Tirpákföldéről!

2018.09.18.
Tirpákföld és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye korántsem a magyar gasztronómia fellegvára. De még a tájegységi étkei sem olyan fölkapottak, mint például palócoké. Pedig egy igen finom ízvilágot ismerhet meg, aki nyitott a ma már újdonságként ható, ám régi ízekre. Sohasem volt ez gazdag vidék, sem terményben, sem másban, ennek ellenére – ahogy más magyar tájakon is – sikerült egyszerű, de változatos konyhát teremteni.
Címkék: KOCKÁS ABROSZ

Megmenthetőek a magyaros ízek?

2018.08.15.
Lassan két évtizede halljuk a nagy „gasztrotudoroktól”, hogy a magyar ételek mennyire egészségtelenek, mennyire idejét múlt, avitt az egész magyaros gasztronómia. És persze minden, ami idegen, az jó és egészséges… Végre vannak, akik észbekaptak és igyekeznek megértetni az emberekkel, hogy ez úgy ahogy van, hülyeség. A magyaros gasztro semmivel sem alábbvaló, mint bármely más nemzeti konyha.

Újjáélesztett népi hagyomány

2017.11.09.
A Márton-napi hagyomány jól bemutatja a magyar konyha és borok egyedülállóságát, sokszínűségét itthon és külföldön egyaránt

A családi asztal, amelyhez mindenkinek jussa van

2016.02.02.
Ha visszatérhetnének a kockás abroszos idők…
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?