Van saját recepted?

Intenzív illatok orgiája

2018.10.07.
Az tudja csak igazán élvezni az ételeket-italokat, akinek nem csak az íz és a látvány számít, de az illat is. A fiamnak van egy német barátja. Ő kérdezte egyszer, hogy miért van, hogy a magyar ételek sokkal finomabbak, mint a németek é nálunk mindig olyan jó illat van. Mondtam neki, hogy a titok mindkét dologban a fűszer. Mi nem sajnáljuk a fűszereket. És egy-két erőteljes fűszer bizony tud nagyon csábító lenni. Mint például a fokhagymás-rozmaringos sertés.

Ebből aztán lehet jőízűt falatozni egy kora őszi estén a kertben!

Egy óra alatt megvan, köret sem kell hozzá csak igazi friss fehérkenyér (parasztkenyér). Laktató étel, így aztán nem árt utána „csapatni” egy jóféle pálinkával. Még az asszonyok is után küldhetnek egy kis kontyalávalót… Makói hagymás aprópecsenye

Szeretett ízek szokatlan találkozása: telitalálat!

2018.08.19.
Igazán ritka páros a gasztronómiában, pedig mindkettő gyakori szereplő. És együtt is izgalmasak. Sőt, egy igazán férfias, laktató ételt adnak együtt. Toszkán paradicsomos máj…

Két zseniálisan egyszerű mediterrán reggeli

2018.08.05.
A nyaraláson szeret az ember lustulni és nem feltétlenül arra szánja az idejét, hogy villásreggeliket készítsen... No, de mit egyen az, aki nem az otthonról hűtőtáskában hozott parizeren akar élni. Nos, íme két zseniálisan egyszerű és gyors reggeli...

Egy könnyű nyáriesti vacsora

2018.07.22.
Van az úgy, hogy az ember nem szeret egy forró nyári napon sokat sürgölődni a konyhában. Ilyenkor jön jól egy olyan recept, amihez általában minden megvan a háztartásban és könnyen, gyorsan elkészül. Nem mellékesen finom is. Már annak, aki hozzám hasonlóan szereti a májat… Fűszeres csirkemáj tepsiben sütve salátaágyon

Egy tartalmas és finom leves Erdélyből

2018.07.18.
Hát ez sem fine dining. Nagyon nem. A mindenféle reformgasztrósok pedig egyenesen sokkot kapnak a hozzávalók láttán, mondván ez halálos. Mondjuk Erdélyben évszázadok óta eszik és nem haltak ki tőle… Érdemes kipróbálni!

Egyszerű, régi ételünk, amiért kár lenne

2018.07.01.
Ezt az ételünket is elviheti a világ nagy gasztroforradalma, ahol minden, ami régi az avitt, egészségtelen, mifelénk ráadásul még a „szocialista gasztroborzalom” stigtámát is ráütik. Pedig, milyen jól tud esni egy vacsorára mondjuk egy jó borsos tokány. Azért persze egy ismeretlen vendéglátóipari egységben én sem merném megrendelni, de otthon könnyen, gyorsan elkészíthető.

Méltatlanul hanyagolt régi magyar étek

2018.06.17.
Ritkán kerül már az asztalokra, pedig régi jó, magyaros leves. A sokféle alapanyaga finom és egyedi ízvilágot kínál. Sokan még csak nem is hallottak róla: favágó leves…

A tavasz friss és egyedi íze

2018.05.20.
A spárga egy kifejezetten egyedi ízvilág, visszafogott, elegáns és eltér a mindennapi megszokottól. Ráadásul nagyon sokféleképp felhasználhatjuk a krémlevestől a rántott spárgáig. Most egy gyors és nagyon egyszerű étek következik: spárga bacon köntösben.

Pórias ételből így lesz elegáns étek

2017.11.13.
A húslevesekhez, gulyásokhoz szokott magyar ember étlapján sajnos sokkal kevesebbszer szerepel egy-egy jófajta krémleves, mint kellene. Pedig általában gyors, finom és nem is drága. Ráadásul számtalan variációs lehetőséget nyújt mind a fűszerezésre, mind pedig a „levesbetétek” tekintetében.
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?