Van saját recepted?

Van jövője a magyaros gasztronómiának? Széll Tamásék újabb sikere..

2019.02.26.
A Stand, Széll Tamás és Szulló Szabina mindössze fél éve nyitott fine dining étterme kapta az Év Étterme díjat a hétfőn Budapesten megrendezett díjátadó gálán.

Mi a magyar konyha titka?

2018.09.28.
A siker kulcsa az, hogy a gasztronómia felismerte: a magyar alapanyagnál jobbat nem tud találni. Újra építve a kiváló minőségű magyar alapanyagokra, a siker garantált  

Ebből aztán lehet jőízűt falatozni egy kora őszi estén a kertben!

Egy óra alatt megvan, köret sem kell hozzá csak igazi friss fehérkenyér (parasztkenyér). Laktató étel, így aztán nem árt utána „csapatni” egy jóféle pálinkával. Még az asszonyok is után küldhetnek egy kis kontyalávalót… Makói hagymás aprópecsenye

Megmenthetőek a magyaros ízek?

2018.08.15.
Lassan két évtizede halljuk a nagy „gasztrotudoroktól”, hogy a magyar ételek mennyire egészségtelenek, mennyire idejét múlt, avitt az egész magyaros gasztronómia. És persze minden, ami idegen, az jó és egészséges… Végre vannak, akik észbekaptak és igyekeznek megértetni az emberekkel, hogy ez úgy ahogy van, hülyeség. A magyaros gasztro semmivel sem alábbvaló, mint bármely más nemzeti konyha.

Laci te, hallod-e, itt a Lacipecsenye

2017.10.17.
A lacipecsenye egy egyszerű, kevés hozzávalóból elkészíthető, igazi magyaros étel, amely lassan-lassan sajnos feledésbe merül a "nagy kulináris magyar gasztroforradalomban". Kár lenne érte! Isteni finom!

Recept! Ritkán kerül az asztalra, pedig finom a pulykahús

2017.06.03.
Ha szárnyas, akkor csirke, vagy tyúk. És leginkább rántott hús formájában. Jó is az persze, alig lehet megunni... De ha mégis, pulykából fejedelmi étket késízhetünk. Nem mellékesen a pulyka kevésbé száraz és sokkal ízesebb hús, mint a csirke! Íme a Szalonnás gombás fűszeres pulykasült

Túl lehet lépni a hagyományos pörkölt és gulyás kombón

2017.05.07.
Itt a tavasz, itt a nyár, itt a bográcsszezon. Ha már mindenki unja a marhapöri meg a gulyásleves egyhangúságát, akkor ajánlunk egy igazi jó, tanyasi ételt, ami biográcsban elkészítve a legfinomabb! Tarhonyaleves bográcsban házi füstölt kolbásszal

Egyszerű, de nem gyors… viszont mennyei finomság

2017.04.25.
Végtelenül egyszerű recept, ám idejében el kell kezdeni, hogy egy kiadós vacsora váljék belőle. Tavasztól őszig, naplementekor a kertben teraszon vagy erkélyen néhány pohár hűtött fehérborral párosítva. A magyarok mennyországában érezhetjük magunkat… Ez a sült oldalas.

Isteni ízek, olcsón: Vörösboros resztelt borjúmáj

2017.04.05.
Németországban 30 euró egy kiló borjúmáj. Nálunk 3 euró sincs, azaz kb. 800 forint. A legolcsóbb húsok egyike. Hogy miért, ki tudja… Mert egyébként elképesztően finom. Gondoljunk csak a böllérmájra… (ó, azok a fröccsös Balaton parti esték… éjszakák… hajnalok…) Na, de nem csak azt lehet elkészíteni a borjúmájból...

Szolnoki bojtáravató

2017.04.01.
Na ehhez jó gyomor kell és jó étvágy! Nem a galambgyomrú nyápicok étele! Viszont cserébe isteni finom. Mondjuk elkészíteni se két perc! De egyszer az életben érdemes nekiállni! Mondjuk egy szép vasárnap délután, hogy az esti roséfröccs méltó vacsorát kísérjen!

Ezeket a cikkeket olvastad már?